Χρονόμετρο

  Τελεσίγραφο: «Ή υπογράφετε ή “μαύρο”»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Αυστηρό μήνυμα από Π. Αρσονιάδη προς τους βουλευτές της Καβάλας, προειδοποιώντας για καταψήφιση στις επόμενες εθνικές εκλογές, αν δεν υπογράψουν τις προτάσεις της Γ.Σ.Β.Ε.Ε.

   

  Ηχηρό και αυστηρό μήνυμα με αποδέκτες τους τρεις από τους τέσσερις βουλευτές της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, απέστειλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καβάλας, Παναγιώτης Αρσονιάδης, αναφέροντας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης πως αν οι Γ. Πασχαλίδης, Ν. Παναγιωτόπουλος και Γ. Καλαντζής δεν υπογράψουν τις προτάσεις της Γ.Σ.Β.Ε.Ε., τότε οι επαγγελματίες της πόλης θα τους «μαυρίσουν» στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, επισημαίνοντας δε ότι οι «βουλευτές είναι υπάλληλοι του ελληνικού λαού και πρέπει να εξυπηρετούν τα συμφέροντά του».

   

  «Τελευταία έκκληση, αλλιώς “μαύρο”»

   

  Σε πολύ αυστηρό τόνο, ο Παναγιώτης Αρσονιάδης ανέφερε ότι αφορμή για τη διενέργεια συνέντευξης αποτέλεσε η τροπολογία που πρόκειται να καταθέσει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, σχετικά με τον Ο.Α.Ε.Ε. Ωστόσο, πολύ γρήγορα θυμήθηκε τους βουλευτές της περιοχής μας, τρεις εκ των οποίων είχαν πάρει μέρος στην πρόσφατη σύσκεψη, παρόντος του προέδρου της Γ.Σ.Β.Ε.Ε., Γιώργου Καβαθά, όμως μόλις ο Ντίνος Κλειτσιώτης έβαλε την υπογραφή του στις προτάσεις της Συνομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών.

  «Στις 17 Μαρτίου βρέθηκε στην Καβάλα ο πρόεδρος της Γ.Σ.Β.Ε.Ε, για την από κοινού διαμόρφωση προτάσεων, οι οποίες θα συνυπογραφούν από τους βουλευτές, ώστε να συνταχθεί τροπολογία με βάση τις δικές μας προτάσεις για τις ρυθμίσεις στον Ο.Α.Ε.Ε. Έχω στα χέρια μου υπογεγραμμένες τις θέσεις μας, μόνο από τον βουλευτή Ντίνο Κλειτσιώτη. Έχουμε ενημερώσει όλους τους βουλευτές πολλές φορές, όμως μόνο ο κ. Κλειτσιώτης έβαλε την υπογραφή του (με τον κ. Αρσονιάδη να επιδεικνύει στα Μέσα το σχετικό έγγραφο). Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τηλεφωνικά ότι τις έχει υπογράψει και θα μας τις φέρει, όταν επιστρέψει από την Αθήνα, ο Γιάννης Πασχαλίδης δεν μας απάντησε ακόμη, παρόλο που στις 17 Μαρτίου δήλωσε ευθαρσώς ότι θα συνυπογράψει τις θέσεις μας, ενώ ο Γιώργος Καλαντζής ενημέρωσε δια της γραμματέως του ότι δεν θα υπογράψει τις προτάσεις της Ομοσπονδίας και της Γ.Σ.Β.Ε.Ε., που αφορούν στον Ο.Α.Ε.Ε. Απευθύνουμε τελευταία έκκληση σε αυτούς που δεν υπογράφουν τις προτάσεις μας και τους δίνουμε λίγες ημέρες ακόμη περιθώριο.

  Μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα θα περιμένουμε στο γραφείο μας υπογεγραμμένες τις προτάσεις μας. Το διοικητικό συμβούλιο της Ο.Ε.Β.Ε.Κ. συντάσσεται με την πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων να κινηθεί προς την κατεύθυνση να “μαυρίσει” τους βουλευτές που δεν στηρίζουν τις θέσεις μας, καταψηφίζοντάς τους. Το συγκεκριμένο θέμα θα τεθεί σε συζήτηση και στην γενική μας συνέλευση, μετά τις γιορτές. Εφόσον ως τότε δεν υπογράψουν θα κινηθούμε εναντίον των βουλευτών που δεν μας υποστηρίζουν. Βρισκόμαστε σε πόλεμο και δεν είναι δυνατό να δεχόμαστε μόνο τα πυρά, αλλά θα αντιδράσουμε», υπογράμμισε ο Π. Αρσονιάδης».

   

   

  «Ήρθε η ώρα να σηκωθούμε από τον καναπέ μας»

   

  Αναφορικά με τη σχετική τροπολογία για τον Ο.Α.Ε.Ε., που προτίθεται να καταθέσει ο Υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Καβάλας ανέφερε στα τοπικά μέσα: «Είναι προφανές ότι ο υπουργός θέλει να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης. Με την τροπολογία αυτή παύεται οριστικά κάθε ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί για πράξεις ή παραλείψεις της διοίκησης του Ο.Α.Ε.Ε. Πριν λίγους μήνες η Γ.Σ.Β.Ε.Ε. είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για τα χρήματα που πάρθηκαν από τον λογαριασμό ανέργων, τον οποίο εμείς προτείνει να δημιουργηθεί. Με αυτήν την τροπολογία, ο υπουργός δίνει άφεση αμαρτιών στη διοίκηση του Ο.Α.Ε.Ε., αφού με  άδικο και ανήθικο τρόπο άρπαξε αυτά τα χρήματα, ένα ποσό της τάξης των 126 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να πληρώσει άλλες ανάγκες του ταμείου. Η ίδια τροπολογία προβλέπει ότι τα ποσά που παρακρατήθηκαν, θα αποδοθούν αναδρομικά στον λογαριασμό για την ανεργία στα επόμενα 15 χρόνια, τμηματικά και σε δόσεις. Είναι τραγική η κατάσταση. Μ’ αυτόν τον τρόπο, κυβέρνηση και υπουργός καλύπτουν τη διαφορά από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που τόσο πανηγύριζαν; Ήρθε η ώρα να σηκωθούμε από τον καναπέ μας, να δράσουμε και να σταματήσουμε τον καθημερινό “βιασμό” που βιώνουμε, να αντιμετωπίσουμε την κατηφόρα που επέλεξε για λογαριασμό μας η κυβέρνηση», κατέληξε ο Π. Αρσονιάδης.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.