Χρονόμετρο
Xristos Gakis

  Η Ένωση Κεντρώων στην Καβάλα άφησε πίσω της, ΑΝΕΛ και Ποτάμι – Ποιούς βουλευτές εκλέγει η Καβάλα

  Δημοσιεύτηκε στις

  Σταθερά στην έκτη θέση της κατάταξης, των αποτελεσμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, βρίσκεται το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, με ποσοστό 4,29% και 3.204 ψήφους με καταμετρημένα τα αποτελέσματα σε ποσοστό 98,19%. Ενδεικτικό της δυναμικής που έχει ο κ. Λεβέντης στην Καβάλα είναι το γεγονός ότι έχει αφήσει πίσω του κόμματα όπως τους ΑΝΕΛ και το Ποτάμι.

   

  Σε γενικές γραμμές η κατάταξη των κομμάτων στην Καβάλα, είναι πολύ κοντά με την πανελλαδική, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα με 32,37% των ψήφων, ήτοι 24,158 ψήφους οπότε κερδίζει τρείς έδρες και εκλέγει τους, Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Κώστα Μορφίδη και Γιώργο Παπαφιλίππου, δεύτερη η ΝΔ με 31,5% των ψήφων, ήτοι 23.176 ψήφους, η οποία κερδίζει μια έδρα που καταλαμβάνει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Τρίτο κόμμα στην κατάταξη, όπως και πανελλαδικά, ήρθε στην Καβάλα η Χρυσή Αυγή με 7,83% των ψήφων, ήτοι 5.844 ψήφους. Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

  eklogesekloges 1


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.