Χρονόμετρο

  ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ Β.Φ.Λ.: Απολύθηκαν 85 συμβασιούχοι της “Centrofaro”

  Δημοσιεύτηκε στις

  – Ετοιμάζεται για τις επόμενες ενέργειες του το σωματείο εργαζομένων – Ικανοποίηση από τη στάση του Υπουργείου Εργασίας

   

   

   

  Μέρα χωρίς να βγει είδηση από τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων δεν υπάρχει το τελευταίο διάστημα. Το απόγευμα της Τρίτης (31/5), μόλις ολοκλήρωσαν τις βάρδιες τους οι 85 συμβασιούχοι της Centrofaro, μιας από τις τρεις εταιρείες, στις οποίες έσπασε η δραστηριότητα της μητρικής E.L.F.E. ενημερώθηκαν ότι απολύονται από τις εργασίες τους.

   

  Βεβαίως, όπως αναφέρουν πηγές από το εργοστάσιο, το πρόβλημα με την παύση μονάδων δεν είναι στην έκταση, που διέρρευσε με ανακοίνωσή της η E.L.F.E., ότι δήθεν θα σταματήσουν όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες.

   

  Μέχρι και χθες το βράδυ, η μόνη μονάδα που δε λειτουργούσε ήταν αυτή των Νιτρικών, ώστε να γίνουν εργασίες συντήρησης και εργαζόμενοι ανέφεραν ότι όλο αυτό το σκηνικό είναι μια ακόμη μορφή πίεσης προς το σωματείο και όσους αρνούνται να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, που πρότεινε η πλευρά της διοίκησης της λιπασματοβιομηχανίας.

   

  Από την άλλη, το σωματείο εργαζόμενων, που συνεδρίασε χθες το μεσημέρι, ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του. Μάλιστα, υπήρχε ικανοποίηση από τη στάση που κρατά το Υπουργείο Εργασίας.

   

  Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γενικός γραμματέας Ανδρέας Νεφελούδης ανέφερε προς τον οικονομικό διευθυντή του υπουργείου ότι η κυβέρνηση εξετάζει διάφορες λύσεις και ότι αν δε συμμορφωθεί η πλευρά της E.L.F.E., τότε ίσως να μην τη βρει η επόμενη ημέρα στη διοίκηση της λιπασματοβιομηχανίας, ξεκαθαρίζοντας ότι δε γίνεται αποδεκτή καμία απόλυση εργαζόμενου από το εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης!

   

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.