Χρονόμετρο

  Απολογήθηκαν οι πρώτοι 26 δημοτικοί σύμβουλοι Παγγαίου για τα δίμηνα

  Δημοσιεύτηκε στις

  ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΔΙΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

   

  Το θέμα άνοιξε μετά την καταγγελία του Βασίλη Ξουλόγη στις 26 Απριλίου 2016 για τις προσλήψεις υπαλλήλων με δίμηνες συμβάσεις από την 1η Ιανουαρίου 2011 έως σήμερα. Να σημειωθεί πως η διαδικασία έχει λάβει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, μια και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα παραγραφής της υπόθεσης

   

   

   

  Μετά την αναβολή της περασμένης Δευτέρας (15/5), σε τρία στάδια θα ολοκληρωθεί η απολογία των 56 δημοτικών συμβούλων, μετά την καταγγελία του Βασίλη Ξουλόγη στις 26 Απριλίου 2016 για τις προσλήψεις υπαλλήλων με δίμηνες συμβάσεις από την 1η Ιανουαρίου 2011 έως σήμερα!

   

  Χθες, απολογήθηκαν οι πρώτοι 26 ενώπιον της Πταισματοδίκη Καβάλας, που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί σήμερα και το πρωί της Δευτέρας (22/5).

   

  Η διαδικασία έχει λάβει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, μια και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα παραγραφής της υπόθεσης για το έτος 2011!

   

  Παράλληλα, οι 56 δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Παγγαίου καλούνται μέσα στην επόμενη εβδομάδα να υποβάλλουν απολογητικό υπόμνημα για την ίδια υπόθεση στην Πειθαρχική Επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.

   

  Στους 56 συμβούλους έχουν καταλογιστεί τα μισθολόγια των προσλήψεων και σε περίπτωση που ένας ή όλοι οι σύμβουλοι κριθούν ένοχοι, τότε θα κληθούν να καταβάλουν ένα ποσό, που αγγίζει το 1.800.000 ευρώ!

   

  Το 1,2 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί στις 607 προσλήψεις διμήνων επί θητείας Ξουλόγη (2011-2014) και οι άλλες 600.000 ευρώ (περίπου) για τις 165 προσλήψεις επί θητείας Φίλιππου Αναστασιάδη (2015-16).

   

  Το παραπάνω ποσό (1,8 εκατ. ευρώ) έχει καταλογιστεί και καταμερίζεται βάσει των ψηφοφοριών, που συμμετείχε κάθε ένας από τους 56 συμβούλους στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, που ενέκριναν αποφάσεις για προσλήψεις διμήνων.

  Όπως γίνεται αντιληπτό, σε περίπτωση καταδίκης, τότε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι εκπίπτουν από τα καθήκοντα τους, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σωρεία προβλημάτων στη λειτουργία του δήμου Παγγαίου, ενώ οι σύμβουλοι θα υποστούν και μια σειρά άλλων κυρώσεων!

   

   

  Δημήτρης Μπουντάς

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.