Χρονόμετρο

  AΜΦΙΠΟΛΗ: Η αποκάλυψη της μαρμάρινης θύρας δίνει τέλος στα σενάρια

  Δημοσιεύτηκε στις

  Η αποκάλυψη μαρμάρινης θύρας δίνει τέλος στα σενάρια, αν το ταφικό μνημείο στον λόφο Καστα είναι τάφος η όχι. Η Κατερίνα Περιστέρη,  υπεύθυνη αρχαιολόγος και επικεφαλής της ανασκαφής, διαψεύδει την μελέτη Πολυμενάκου, και τονίζει ότι δεν έγινε γεωσκαναρισμα εκεί που είναι ο τάφος. Επιμένει πως δεν έχει βρεθεί στο αρχείο  μελέτη που έγινε επί των ημερών της κ. Κουκούλη.

  Αναλυτικότερα ανακοινώθηκε ότι στον τρίτο διαφραγματικό τοίχο μπροστά από την πύλη βρεθήκαν κομμάτια μαρμάρινης  θύρας και καρφιά, χάλκινα και σιδερένια, γεγονός που επιβεβαιώνεται ότι είναι ταφικό μνημείο μακεδονικού τύπου, με στοιχεία Οικουμενικότητας.

  Τα νέα ευρήματα επιβεβαιώνουν την αρχική εκτίμηση της χρονολόγησης ότι δηλαδή ο τάφος είναι του τελευταίου τετάρτου του 4ου αιώνα.

  Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών έχει οριστεί ο ένας μήνας  περίπου αλλά αυτό  θα εξαρτηθεί κυρίως  από τα ευρήματα που θα ανακύψουν στην πορεία για την ολοκλήρωση της ανασκαφής.

   

  Aναλυτικότερα σε λίγη ώρα….


  Δημοσιεύτηκε στις 2

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.