Χρονόμετρο

  Από δήμαρχος… συγγραφέας

  Δημοσιεύτηκε στις

  Τον Κώστα Χατζηεμμανουήλ τον γνωρίσαμε ως δήμαρχο Θάσου, αλλά και ως ένα Θάσιο με βαθιά αγάπη για τον τόπο του, ο οποίος αν και επαγγελματικά ήταν τακτοποιημένος ως οδοντίατρος, πήγε και σπούδασε ιστορία, για να μπορεί να μελετήσει και να γνωρίσει καλύτερα το που ζει, ποια γεγονότα και ποιοι άνθρωποι έζησαν και δημιούργησαν. Ένα στοιχείο που είναι λίγο γνωστό, για τον κ. Χατζηεμμανουήλ, είναι ότι στον ελεύθερο χρόνο του, μεταφράζει αρχαίες τραγωδίες, αντί… να λύνει σταυρόλεξα!!! Δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτό, έκανε και ένα βήμα παρακάτω, έγραψε ένα βιβλίο, για παιδιά, με βάση την αρχαία τραγωδία των Περσών, του Αισχύλου!

   

  Ο IANOS και η Ελληνοεκδοτική παρουσιάζουν το βιβλίο του Κώστα Χατζηεμμανουήλ «Πέρσες του Αισχύλου» για παιδιά. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι σκηνοθέτες Ρέινα Εσκενάζυ και Σωτήρης Χατζάκης,  και η θεατρολόγος  Μαρία Μαρή. Την εκδήλωση θα συντονίσει  ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Λεωνίδας Κακούρης και Βάνα Πεφάνη, ενώ μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πεύκης  θα «ζωντανέψουν» επί σκηνής τους ήρωες του Αισχύλου. Στο πιάνο η Βάγια Νάσση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Café στην Αθήνα, αύριο το μεσημέρι. Μπράβο του.


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.