Χρονόμετρο

  24ωρη απεργία από την ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη

  Δημοσιεύτηκε στις

  Συμμετοχή και από το σωματείο εργαζομένων του Γεν. Νοσοκομείου Καβάλας – Πετράκη: «Υπερμνημονιακός ο υπουργός, εκχωρεί το Ε.Σ.Υ. σε ιδιώτες»

   

   

  Σε 24ωρη απεργία κατέρχεται το σωματείο εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας την προσεχή Τετάρτη (11/12), συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

  Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι του Γ.Ν.Κ. στην ανακοίνωσή τους, είναι αποφασισμένοι να μπουν μπροστά, βάζοντας φρένο στη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας κι απέναντι σε έναν υπουργό υγείας, που χτίζει υπερμνημονιακό προφίλ.

  «Συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη 11-12-13. ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ να αποτρέψουμε τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ο Υπουργός Υγείας έβαλε στο στόχαστρο τους οδηγούς των Νοσοκομείων που είναι απαραίτητοι για τις εσωτερικές διακομιδές, μεταφορές υλικών, αίματος, φαγητού κ.τ.λ. Στοχοποιημένες είναι στο σύνολό τους οι υποστηρικτικές υπηρεσίες (Διοικητικές, Τεχνικές κ.α). Μεθοδεύεται από την κυβέρνηση η ιδιωτικοποίηση του συνόλου των υποστηρικτικών υπηρεσιών. Δε θα επιτρέψουμε να μετατρέψει ο Υπουργός Υγείας τους Υγειονομικούς σε πειραματόζωα προς Διαθεσιμότητα! Ο Υπουργός Υγείας διαλύει χαιρέκακα το Δημόσιο Τομέα Υγεία.Στις στάχτες του Εθνικού Συστήματος Υγείας χτίζει το Υπερμνημονιακό του προφίλ…».

  Η πρόεδρος των εργαζομένων στο Γ.Ν.Κ., Κατερίνα Πετράκη δήλωσε στο «Χ» ότι το Ε.Σ.Υ. οδηγείται με στοχευμένες κινήσεις σε πλήρη απαξίωση, σενάριο που ήδη έχουμε δει στα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας, όπου μπήκε λουκέτο, ενώ τόνισε με έμφαση πως «οι εργαζόμενοι στο Ε.Σ.Υ. διατέθηκαν από την κυβέρνηση βορά στη διαθεσιμότητα που ζητούσε απεγνωσμένα η Τρόικα. Τώρα, στο στόχαστρο μπήκαν οι οδηγοί των τεχνικών υπηρεσιών των νοσοκομείων, οι οποίοι μεταφέρουν υλικά και αίμα. Αυτοί οι οδηγοί μέσα από την περίφημη κινητικότητα θα περάσουν στο Ε.Κ.Α.Β. Αυτοί οι διαχρονικοί φωστήρες δε γνωρίζουν ότι υπάρχουν κι άλλες υπηρεσίες στα νοσοκομεία; Ουσιαστικός στόχος είναι η διάλυση του Ε.Σ.Υ. Αυτό το γνωρίζαμε, δεν περιμέναμε την Τρόικα για να το μάθουμε. Όποιες υπηρεσίες των δημόσιων νοσοκομείων αποδίδουν χρήμα, αυτές θα εκχωρηθούν σε ιδιώτες. Το είδαμε με την καθαριότητα, τώρα θα το δούμε και με άλλες παροχές υπηρεσιών. Με τέτοιες κινήσεις δεν υπάρχει κανένα δημοσιονομικό όφελος και κύριος αποδέκτης όλων αυτών των αρνητικών είναι ο ίδιος ο πολίτης».

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.