Χρονόμετρο

  Απεργία διαρκείας – Στα «κάγκελα» οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω

  Δημοσιεύτηκε στις

  – Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Ρακιτζή, τόνισε πως οι φαρμακοποιοί γίνονται πια υπάλληλοι των κεφαλαιούχων, πράγμα που δεν μπορεί να περάσει – Από την άλλη διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξουν ελλείψεις φαρμάκων στην τοπική αγορά 

  Μονόδρομος η απεργία διαρκείας για τους φαρμακοποιούς, έπειτα από τις άκαρπες συναντήσεις των εκπροσώπων τους με τους αρμόδιο υπουργό κ. Ξάνθο, αναφορικά  τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων που προωθεί η κυβέρνηση.

  Όπως εξήγησε μιλώντας στο «Χ» η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας, Σίσσυ Ρακιτζή:

  «Αυτό που πάει να κάνει η κυβέρνηση δεν μπορεί να περάσει έτσι. Δεν είναι δυνατόν ένας κεφαλαιούχος να διατηρεί ποσοστό 70 – 90% και ο φαρμακοποιός το 10 – 30%. Αυτό που είναι εντελώς παρανοϊκό, είναι η άδεια του φαρμακείου να βρίσκεται στην κατοχή του κεφαλαιούχου και ο φαρμακοποιός να κάνει απλά τον υπάλληλο! Δεν θα βάζει την υπογραφή του σε τίποτα, δε θα ενημερώνεται για τι μπαίνει και βγαίνει στο φαρμακείο, όπως και για την προέλευση του φαρμάκου.».

  Διαβεβαίωσε ωστόσο πως δεν θα υπάρξουν ελλείψεις φαρμάκων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας για όσο θα διαρκέσουν οι απεργίες, που άρχισαν χθες, καθώς ο ανεφοδιασμός των φαρμακείων θα είναι σταθερός, ώστε να μην υπάρξουν ουρές.

  Σύμφωνα πάντα με την κ. Ρακιτζή, υπάρχει σχέδιο λειτουργίας δύο εφημερευόντων φαρμακείων από το πρωί μέχρι το μεσημέρι στην Καβάλα (8.00 – 14.00), δύο ακόμη το απόγευμα (14.00 – 20.30) κι ενός από τις 20.30 έως τις πρωινές ώρες. Επίσης δύο εφημερεύοντα θα υπάρχουν στους δήμους Νέστου και Παγγαίου κι ένα στη Θάσο.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.