Χρονόμετρο

    Δύο οι απεργιακές συγκεντρώσεις, λίγος ο κόσμος

    Δημοσιεύτηκε στις

    Μπορεί να ψηφίζονται αύριο ίσως τα πιο δυσβάσταχτα στη Βουλή, όμως ο κόσμος για μια ακόμη φορά γύρισε την πλάτη στις δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις και πορείες σε κεντρική πλατεία (του Π.Α.ΜΕ.) και πλατεία του Καπνεργάτη (του Εργατικού Κέντρου και του τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Καβάλας), στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ενάντια στα μέτρα, που προωθεί η κυβέρνηση και που αποτελούν ουσιαστικά ένα τέταρτο μνημόνιο.

     

     

     

    Στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, Ευθύμης Μακρογιάννης, είπε ότι «τα νέα μέτρα, που η κυβέρνηση αποκαλεί μεταρρυθμίσεις αποτελούν ένα τέταρτο μνημόνιο. Το αποτέλεσμα θα είναι να μεγαλώσει η ύφεση, η λιτότητα και η φτώχεια. Δεν είναι δυνατό να αντέξει η κοινωνία άλλα μέτρα. Ο λογαριασμός είναι πολύ βαρύς. Είναι 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ στις πλάτες του ελληνικού λαού. Η ανεργία παραμένει στο 23%, συλλογικές συμβάσεις δεν υπάρχουν πουθενά, όσο για τις ομαδικές απολύσεις, όποτε κρίνουν και θεωρούν αναγκαίο δανειστές και κυβέρνηση, θα μπορούν να γίνονται. Μας πετάνε τα αντίμετρα, τα οποία είναι ένα επικοινωνιακό τρικ, διότι μας λένε ότι μετά από τρία χρόνια θα επιδοτούν τη φτώχεια».

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Καβάλας, Τάσος Ιωαννίδης, ανέφερε στις δηλώσεις του ότι η νέα συμφωνία που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. «είναι ουσιαστικά το τέταρτο μνημόνιο, το οποίο θα φέρει κι άλλα δύσκολα μέτρα στον ήδη ταλαιπωρημένο ελληνικό λαό. Λέμε “όχι” σε αυτή τη νέα συμφωνία, διότι πέρα από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι οποίες θα μετατραπούν σε προνοιακά επιδόματα, μαζί με τη μείωση του αφορολόγητου, θα φέρουν σημαντική αναστάτωση σε όλους. Τα εργασιακά δικαιώματα που μας είχαν απομείνει, έφτασαν στο τέλος τους. Απαιτούμε από τους βουλευτές, ιδίως της Καβάλας, να μην ψηφίσουν την Πέμπτη (18/5) το τέταρτο μνημόνιο. Θέλουμε ανάπτυξη. Το «ούτε ένα ευρώ άλλα μέτρα» είναι μια κοροϊδία, στην οποία ο λαός δεν πρέπει να πιαστεί αδιάβαστος.

    «Είμαστε προφανώς εναντίον των μέτρων, είμαστε κατά της εξαθλίωσης. Οι μηχανικοί, όπως και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, έχουμε φτάσει στα όριά μας. Η επιβίωση πια είναι κατόρθωμα. Η άσκηση του επαγγέλματος με κανονικούς όρους είναι αντικίνητρο, άρα το πλαίσιο αυτό μας οδηγεί εκτός επαγγέλματος και στο εξωτερικό. Η κατάσταση είναι τραγική. Οι αποτυχίες και τα λάθη των κυβερνώντων έρχονται στις πλάτες μας για να τα πληρώσουμε εμείς. Δεν έχουμε όμως άλλο να πληρώσουμε. Φτάνει μέχρι εδώ», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ., Δημήτρης Κυριαζίδης.


    Δημοσιεύτηκε στις 0

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.