Χρονόμετρο

  Ναι, είχε απεργία…

  Δημοσιεύτηκε στις

  Άδειες οι πλατείες κατά την πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Στις 28-29/3 το 1ο διαβαλκανικό συνδικαλιστικό συνέδριο

   

   

  Ιστορικό χαμηλό κατέγραψε η σημερινή συγκέντρωση των δημοσίων υπαλλήλων στην πλατεία Καπνεργάτη και τον δημοτικό κήπο κατά την πρώτη ημέρα της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας στον δημόσιο τομέα. Τα αδέσποτα σκυλιά που περιφέρονται στο κέντρο της Καβάλας ήταν περισσότερα από τους απεργούς, δείγμα ότι κάτι δεν πάει καλά και θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαιτέρως τους συνδικαλιστές.

  Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προκήρυξε την απεργία με σύνθημα την υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, λέγοντας «όχι στις απολύσεις», ως αντίδραση στο καθεστώς της διαθεσιμότητας, στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και στη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, όμως μάλλον δε συγκίνησαν τους συναδέλφους τους στην Καβάλα, που όπως φαίνεται και καλά περνάνε και προτιμούν τον κρύο καφέ κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο, οπότε που καιρός για συγκεντρώσεις.

   

  «Ακόμη κι ένας να απεργήσει εμείς θα είμαστε εδώ»

  Απογοητευμένος το δίχως άλλο ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Τάσος Ιωαννίδης, που αντικρίζοντας τη σχεδόν ανύπαρκτη συμμετοχή των συναδέλφων του στην πλατεία Καπνεργάτη, ανέφερε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Ακόμη κι ένας να απεργήσει, εμείς θα είμαστε κοντά του και θα τον στηρίζουμε. Έρχονται απολύσεις και διαθεσιμότητες. Ας το καταλάβουν καλά όλοι. Αγωνιούμε με όλους τους συναδέλφους που πρόκειται να απολυθούν στις 23 Μαρτίου. Είμαστε κοντά σε αυτούς με όσες δυνάμεις έχουμε».

   

  Στις 28-29/3 το 1ο διαβαλκανικό συνδικαλιστικό συνέδριο

  Όπως ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης, στις 28 και 29 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το 1ο διαβαλκανικό συνδικαλιστικό συνέδριο στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου, όπου θα τεθούν επί τάπητος θέματα παιδείας, υγείας, δημοσίου τομέα και τοπικής αυτοδιοίκησης. Το εν λόγω συνέδριο θα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, ενώ σε αυτό θα παραβρεθούν διακεκριμένοι επιστήμονες και εργατολόγοι, που θα απαντήσουν σε επίκαιρα ερωτήματα.

  Στο ίδιο σημείο βρέθηκε και ο πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων του δήμου Καβάλας, Κώστας Γερακίνης, επισημαίνοντας ότι «η κοροϊδία πάει σύννεφο το τελευταίο διάστημα. Στις 23/3 λήγει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας για σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες και μέχρι τελευταία στιγμή οι συνάδελφοι περιμένουν την τοποθέτησή τους στις λίγες θέσεις που είχαν αναφερθεί στο σύστημα υγείας. Ευτυχώς είχαμε την θετική εξέλιξη με τους δημοτικούς αστυνομικούς στους προσωρινούς πίνακες του Α.Σ.Ε.Π. Η μικρή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις οφείλεται στο ότι η οικονομική κατάσταση είναι δύσκολη για τους συναδέλφους μας, καθώς οι απεργίες τους έχουν εξαθλιώσει. Δώσαμε πολλούς αγώνες τα τελευταία χρόνια και αυτή η μικρή συμμετοχή ήταν κάτι το αναμενόμενο».

   

  Β. Ποιμενίδης: «Στο στόχαστρο και οι απεργίες»

  Αραιά-αραιά και στον δημοτικό κήπο, όπου συγκέντρωση, πραγματοποίησε και το τοπικό Π.Α.ΜΕ. στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας, στον δημοτικό κήπο, με τους συμμετέχοντες να μην ξεπερνάνε τους 25-30 και το μέλος των Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ Καβάλας Βασίλη Ποιμενίδη να υπογραμμίζει ότι η κατάσταση των βάρβαρων μέτρων δεν αλλάζει. «Την Παρασκευή κι άλλοι συνάδελφοι θα χάσουν τη δουλειά τους. Εμείς εκφράζουμε την αντίθεσή μας, καθώς η κυβέρνηση έχει βάλει σκοπό τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Ζητάμε την επαναλειτουργία των πολυιατρείων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με όλες τις ειδικότητες ιατρών, να σταματήσει η κυβέρνηση τα σχέδια της για μετατροπή του σχολείου σε ανώνυμη εταιρεία, που θα τρυπάει τα μυαλά των μαθητών και τις τσέπες των γονιών. Το κράτος μικραίνει και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών, γίνεται πιο αυταρχικό, περιορίζοντας κοινωνικές ελευθερίες και τολμά να θέτει στο στόχαστρο και το ιερό δικαίωμα της απεργίας».

   

  Δημ. Μπ.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.