Χρονόμετρο

  Τo ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΒΑΛΑΣ απαντάει στις κατηγορίες του ηθοποιού Γεράσιμου Σκιαδαρέση

  Δημοσιεύτηκε στις

   Με αφορμή τις αναρτήσεις και τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για το βράδυ της Τρίτης 10 Ιουλίου, που θίγουν το Δήμο Καβάλας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., τη Δημωφέλεια αλλά και το θεατρόφιλο κοινό που στηρίζουν τον πολιτισμό με αγάπη και σεβασμό, νιώθουμε την ανάγκη να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.

   

  Το Φεστιβάλ Φιλίππων, σε απάντηση όλων όσων δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την παράσταση «Άγρια Δύση» που παρουσιάστηκε την Τρίτη 10 Ιουλίου, στο Φρούριο Καβάλας, στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων, νιώθει την ανάγκη να παραθέσει για ενημέρωση του θεατρόφιλου κοινού, προς αποφυγή παρεξηγήσεων για τη διοργάνωση του θεσμού, τα αληθή στοιχεία όπως καταγράφηκαν.

   

  Κύριος διοργανωτής του Φεστιβάλ Φιλίππων, είναι ο Δήμος Καβάλας, που με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και τη Δημωφέλεια, διοργανώνουν με απόλυτη επιτυχία ένα από τα σημαντικότεραπολιτιστικά γεγονότα της Βορείου Ελλάδος, παραχωρώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο,στους θιάσους που συμμετέχουν ό,τι είναι απαραίτητο για να διευκολύνουν την οργάνωση και το στήσιμο των παραστάσεών τους.

   

  Λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι η παράσταση «Άγρια Δύση» αποτελεί συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών με την Create4art, έγινε έκπτωση στο μίσθωμα για την ενοικίαση του χώρου και το αντίτιμο που κατέβαλε η παραγωγή ήταν το χαμηλότερο δυνατό.

   

  Παράλληλα, ο Δήμος Καβάλας, εξυπηρέτησε στη μεταφορά των σκηνικών στο Φρούριο Καβάλας, ένα σημείο με δύσκολη πρόσβαση.

   

  Όσον αφορά τα αναληθή σχόλια που δημοσιεύτηκαν για τον αριθμό των προσκλήσεων,ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με στοιχεία που κρατήθηκαν το βράδυ εκείνοαπό άνθρωπο του Φεστιβάλ, όπως συνήθως γίνεται, οι προσκεκλημένοι του Φεστιβάλ Φιλίππων δεν ήταν περισσότεροι από 40.

   

  Κλείνοντας επισημαίνουμε ότι οι διοργανωτές του Φεστιβάλ και το κοινό της περιοχής μας, σε καμία περίπτωση δεν έχουν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα σε κάποιον καλλιτέχνη ή σε κάποια παράσταση, αντίθετα δείχνουν κάθε φορά τον σεβασμό που απαιτείται στο θέαμα, στους καλλιτέχνες και στους εργαζόμενους των διαφόρων θιάσων.

   

   

   

  Τι έγραψε ο ηθοποιός στο FB

   

   

  Ο χρήστης Gerasimos Skiadaresis II κοινοποίησε μια δημοσίευση — μαζί με Gerasimos Skiadaresis στην τοποθεσία Δη.Πε.Θε Καβάλας.

  Δυο σχόλια για το Δήμο Καβάλας

  μετά την παράσταση μας.

  Οταν ένας δήμος θέλει να κάνει «κοινωνική πολιτική» (ψηφοθηρία η άλλη του ονομασία) ας το κάνει με τίς δικές του δυνάμεις και όχι στην πλάτη ιδιωτών , τούς οποίους δεν έχει καν ενημερώσει! Το να χορηγείς κάρτες απεριορίστων παραστάσεων (!!!) βάζοντας στο θέατρο 250 ψηφοφόρους σου, στερώντας απο τους εργαζόμενους της παραγωγής μέρος της αμοιβής τους ,μόνο κοινωνική πολιτική δεν μυρίζει!

  Η δε διοικηση του Δη. Πε. Θε ανεχομένη αυτή την κατάσταση δείχνει , όχι μόνο έλειψη ευαισθησίας απέναντι στους εργαζόμενους του θεάτρου και συούς συναδέλφους ηθοποιούς, αλλά ταυτόχρονα στέλνει και ένα λάθος μήνυμα στο κοινό ενισχύοντας τη λογική του «τζάμπα»!!! Διαμορφώνει θεατές που απαξιώνουν τι θέατρο θεωρώντας το κάτι ευτελές , το οποίο τους προσφέρεται δωρεάν και κατα συνέπεια του δίνουν τον ανάλογο σεβασμό!

  Ο ελληνικός παραγοντισμός που χρόνια τώρα καταστρέφει αυτη τη χώρα ανθίζει στην υπέροχη Καβάλα! Κρίμα…..

   

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.