Χρονόμετρο

  Απαλλαγή του Ψωμιάδη ζήτησε η εισαγγελέας

  Δημοσιεύτηκε στις

  Την αθώωση τεσσάρων εκ των 11 κατηγορουμένων για το πρώτο σκέλος της υποθεσης των στημένων αγώνων, εισηγήθηκε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων,Βιργινία Σακελλαροπούλου. Με την πρόταση ζητείται να απαλλαχθεί του βασικού μέρους των κατηγοριών ο προσωρινά κρατούμενος Μάκης Ψωμιάδης και η αθώωση για ολες τις πραξεις του υιού του Σταύρου.

  Επίσης εισηγείται την απαλλαγή των: πράκτορα του ΟΠΑΠ Δ. Δημητρίου, του αυτοκινητιστή Γ. Χαβενετίδη και του ποδοσφαιρικού παράγοντα Ευαγγ. Αγγελή.
  Η εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την αθώωση του Μ. Ψωμιάδη για την κατηγορία της ένταξης, διεύθυνσης και συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, τη μετατροπή της κακουργηματικής εκβίασης σε κακουργηματική απόπειρα εκβίασης καθώς και την απαλλαγή για παράνομο στοίχημα και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Αντίθετα, “είδε” ενοχή για δωροδοκία – δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος 4 αγώνων.
  Για τον πρώην προπονητή Καβάλας Γ. Παπακώστα ζητείται ενοχή για δωροδοκια – δωροληψία σε 4 αγώνες και αθώωση για δωροδοκία σχετικά με αλλοίωση αποτελέσματος σε εναν αγώνα, για εγκληματική οργάνωση και συμμετοχή σε παράνομο στοιχηματισμό.
  Για τον Κ. Ριαβόγλου πρότεινε ενοχή για δωροδοκία – δωροληψία για αλλοίωση τριών αγώνων, αθώωση για δωροδοκία – δωροληψία για έναν αγώνα και ενοχή σε παράνομο στοιχηματισμό ύψους 130.000 ευρω υπέρ του Αγρ. Αστέρα.
  Για το Θ. Μητρόπουλο εισηγήθηκε: ένοχος για δωροδοκία σχετικά με 3 αγώνες, αθώος για δωροκία σχετικά με ένα αγώνα και αθώος για παράνομο στοιχηματισμο.
  Για τον πρόεδρο ΠΑΣ Γιάννενα, Γ. Χριστοβασίλη: ένοχο για δωροδοκια δωροληψια που αφορα σε εναν αγώνα, αθώος για δωροδοκία σε τρεις αγώνες και αθώος σε παράνομη συμμετοχή σε στοίχημα.
  Για το Δ. Κωτούλα: ένοχος για δωροδοκία σχετικά με εναν αγώνα, αθώος για παράνομο στοίχημα.
  Για τον προπονητή Π. Αμανατίδη: ένοχος για δωροδοκία σχετικά με εναν αγώνα, αθώος για δωροδοκία σε έναν γώνα και για παράνομο στοιχηματισμό.
  Αντ. Ξυνού απο http://www.enet.gr

  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.