Χρονόμετρο

  ΑΟΚ: «Αθέτησε τη συμφωνία ο Τσοκτουρίδης»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Κατηγορίες στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ από τον Β. Τσάκα – Ποιες οι επόμενες κινήσεις του μεγαλομετόχου – Συνάντηση χθες παικτών-ΣΦΑΟΚ

  Τη σιωπή του έλυσε χθες το μεσημέρι ο Βλάσης Τσάκας, που μίλησε στο «Χ», μια εβδομάδα περίπου μετά την αποχώρηση του και των συνεργατών του από τα κοινά της ΠΑΕ Καβάλας, κατηγορώντας για αθέτηση συμφωνίας τον μεγαλομέτοχο, Γιώργο Τσοκτουρίδη, ενώ επεσήμανε πως η πλευρά των επενδυτών έβαλε μέχρι σήμερα το ποσό των 180.000-190.000 ευρώ, τις οποίες και φυσικά θα διεκδικήσουν με νόμιμα μέσα, μια και υπάρχουν συμφωνητικά υπογεγραμμένα με τον κ. Τσοκτουρίδη.

   

  Η απόφαση του κ. Τσοκτουρίδη να δεσμεύσει τις 18.000 ευρώ ήταν αφορμή για να αποχωρήσετε από την ΠΑΕ;

  «Αφορμές δόθηκαν πάρα πολλές, όμως αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο κ. Τσοκτουρίδης αθέτησε τη συμφωνία μας και πήρε χρήματα, που προορίζονταν για πληρωμές παικτών, ΙΚΑ και κάποιων ακόμη υποχρεώσεων. Κοίταξε την τσέπη του και έκτοτε δεν έχουμε ξαναμιλήσει στο τηλέφωνο, παρόλο που τον αναζήτησα. Αυτός οφείλει ένα τηλέφωνο. Όχι εγώ. Έχουμε τελειώσει από τον ΑΟΚ. Η συμφωνία μας ήταν ξεκάθαρη και μετά την προκαταβολή που πήρε, απέμεναν δυο δόσεις για τους μήνες Γενάρη και Φλεβάρη. Αυτά τα έχει αποδεχθεί και προφορικά και γραπτά. Δε θέλαμε να φύγουμε. Άλλωστε, πληρωμές έγιναν σε προπονητές, παίκτες και προσωπικό και στον σχεδιασμό μας είχαμε ένα πλάνο για μεταγραφές, όχι για αποχώρηση».

   

  Ποια θεωρείται πως θα είναι η λύση από δω και πέρα, μια και επόμενη μέρα δε φαίνεται να υπάρχει;

  «Νομίζω αυτό είναι λίγο υπερβολικό. Το “καραβάκι” μπορεί να περπατήσει στη Γ’ Εθνική. Είναι η μοναδική λύση για μένα, ώστε να καθαρίσει. Πρέπει να αναζητηθεί για ποιο λόγο ο ΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα που έπεσε στο Περιφερειακό πρωτάθλημα κι όταν ανέβηκε, δεν ήταν καθαρή η ομάδα από χρέη. Που είναι αλήθεια οι μετοχές».

   

  Ευθύνες υπάρχουν κι αν ναι, πού;

  «Πρωτίστως, στον Ερασιτέχνη, που αποδέχθηκε μια συμφωνία, διότι αν αυτό δε γινόταν, σήμερα δε θα φτάναμε εδώ. Όμως, όλοι θέλουν να κάνουν το παιχνίδι τους, χωρίς να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Ευθύνες έχουν όλοι όσοι δέχτηκαν αυτή τη “μαϊμού”-κατάσταση».

   

  Στην οποία ποιος είναι από πίσω;

  «Τώρα, κοροϊδευόμαστε; Αυτός που δείχνει να μην ενδιαφέρεται πλέον για την ομάδα».

   

  Τον Σεπτέμβρη λέγαμε ότι πάμε για άνοδο, ενώ τώρα μοιάζει ο ΑΟΚ να είναι στο χείλος της καταστροφής. Τι κάνατε λάθος;

  «Έγιναν τρομερά λάθη στον σχεδιασμό. Από βιασύνη, από απειρία, δεν έγιναν αυτά που περιμέναμε. Στερηθήκαμε δύο βασικούς παίκτες, τον Γκουέρα και τον Ρασίντ. Αν τους είχαμε μαζί μας, σήμερα θα είχαμε τουλάχιστον 16 βαθμούς».

   

  Υπάρχουν ένα σωρό θέματα. Οι προσφυγές Μπρατσιάνι-Κάργα, οι περιπτώσεις των εννέα που θα δικαιωθούν, ΙΚΑ, Εφορία. Προλαβαίνει να σωθεί μια τέτοια κατάσταση;

  «Υπάρχουν κι άλλες προσφυγές, που θα συνεχίσουν να έρχονται. Ένα πρόστιμο από πέρυσι από τον ΟΠΑΠ, μια διαταγή πληρωμής για τιμωρία που είχε επιβληθεί στον Μ. Ψωμιάδη. Πληρώσαμε ήδη 15.000 ευρώ γι’ αυτό και ζητά η Ομοσπονδία άμεσα άλλες 30.000 ευρώ. Πήγαμε να το σώσουμε νομικά, αλλά δεν το προλάβαμε. Μάλιστα, για το θέμα αυτό πρόκειται να επιβληθεί απαγόρευση μεταγραφών».

   

  Τα χρέη πόσα είναι αυτή τη στιγμή;

  «Με έναν πρόχειρο υπολογισμό ξεπερνάνε τις 700.000 ευρώ. Πάντως, αν προσθαφαιρεθεί τι ποσά ήρθαν ως έσοδα και με βάση όσα λένε αυτοί που πέρυσι βάλανε λεφτά, απορώ πως τόσος κόσμος έμεινε απλήρωτος. Κάποιος παίζει τον παπά. Η επιχορήγηση είναι 360.000 ευρώ από τη Football League. Ο Τσοκτουρίδης λέει ότι έχει βάλει λεφτά στην ΠΑΕ, περίπου 250.000. Τα χρήματα των παπάδων είναι άλλα 100.000-120.000 ευρώ και μια βοήθεια από τον Σταύρο Ψωμιάδη 40.000 ευρώ. Περίπου 90.000 ήρθαν από το Κύπελλο. Ή εγώ δεν ξέρω μαθηματικά ή κάποιος πρέπει να ρωτήσει αυτόν που είχε πέρυσι το ταμείο τι έγινε. Πραγματικά, απορώ που πήγαν όλα αυτά τα λεφτά;».

   

  Οι κακές γλώσσες λένε ότι η ομάδα δε θα μπορέσει να κατέβει με τον Ηρακλή…

  «Υπάρχουν μεγαλομέτοχοι. Ας αναλάβουν αυτοί το μαγαζί. Και το καλοκαίρι σ’ αυτή την κατάσταση το βρήκαμε. Ο μόνος που ενδιαφέρθηκε από τη μέρα που φύγαμε ήταν ο Μπ. Κουφατζής. Για να παίξει η ομάδα με τον Ηρακλή κάποιος πρέπει να βάλει λεφτά».

   

  Με τον κ. Τσοκτουρίδη θα λύσετε τις διαφορές σας νομικά;

  «Εννοείτε… Θα διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί».

   

  Θα κυνηγήσετε να εμπλακείτε σε άλλη ομάδα;

  «Θα δούμε, ποτέ δεν ξέρει κανείς…».

   

  Συνάντηση αντιπροσωπείας παικτών με ΣΦΑΟΚ

  Αντιπροσωπεία παικτών, αποτελούμενη από τον Θωμά Γκαρακλίδη, τον Παντελή Ντουτσαρίδη και τον Μάκη Γιαννίκογλου, βρέθηκαν χθες το απόγευμα στα γραφεία του Συνδέσμου Φιλάθλων ΑΟΚ «Γαλάζιοι Αργοναύτες», ώστε να συζητήσουν με τους φιλάθλους για το ζοφερό μέλλον που διαγράφεται στον σύλλογο και το κενό εξουσίας που παρατηρείται, μετά την αποχώρηση του επενδυτικού σχήματος του Φάνη Ελευθεριάδη.

  Από την πλευρά τους, τα μέλη του ΣΦΑΟΚ τόνισαν στους παίκτες ότι θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να κρατήσουν όρθια την ομάδα, καθώς δεν είναι πρώτη φορά που θα αναλάβουν μια τέτοια πρωτοβουλία, με τους ποδοσφαιριστές να τονίζουν ότι σύντομα θα αρχίσει να αδειάζει το ρόστερ, αν δεν γίνουν γρήγορα ορισμένες κινήσεις. Άλλωστε, ήδη υπάρχουν σειρήνες για παίκτες, όπως τον Χόρτσα, που έχει πρόταση από τον Φωστήρα ή τον Γιαννίκογλου τον οποίο προσέγγισε ο Αιγινιακός.

   

  Κινήσεις από Τσοκτουρίδη για την επόμενη μέρα

  Όσο κι αν ο Γ. Τσοκτουρίδης τονίζει ότι δε θέλει να ασχοληθεί άλλο με τον ΑΟΚ, τόσο οι καταστάσεις τον φέρνουν να είναι στην καθημερινότητά του. Κι αυτό, διότι μετά την αποχώρηση του Βλ. Τσάκα και των συνεργατών του, ο μεγαλομέτοχος του ΑΟΚ είναι σε τακτική επικοινωνία με τον Γιώργο Μαραντά, ενώ ήδη αναζητά και κάποιες λύσεις, ώστε η ομάδα να πάει οργανωμένα και όχι διαλυμένη στο παιχνίδι της επόμενης Κυριακής με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο.

  Πάντως, από το περιβάλλον του κ. Τσοκτουρίδη τονίζεται ότι η πλευρά των επενδυτών ήταν αυτή που δεν τήρησε κανέναν όρο της συμφωνίας, ενώ υπάρχουν υπόνοιες ότι ήθελαν απλά να διαχειριστούν τα χρήματα της επιχορήγησης και να αποχωρήσουν αφού τα καρπωθούν εξ ολοκλήρου.

  Πέρα από τον Γ. Τσοκτουρίδη, κινήσεις γίνονται και από ανθρώπους που ήταν κοντά στην ομάδα τα προηγούμενα χρόνια, όπως ο Αστέριος Ζήκος, αλλά και ο Μπάμπης Κουφατζής, οι οποίοι θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.