Χρονόμετρο

  ΑΟΚ: «Εξετάζουμε ήδη το plan B»!

  Δημοσιεύτηκε στις

  Για την επόμενη ημέρα χωρίς επενδυτή προετοιμάζεται ο Ερασιτέχνης ΑΟΚ, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος Γιώργος Γραμμένος

  «Είναι αλήθεια ότι μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει καμία επίσημη πρόταση στον Ερασιτέχνη. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά δεν έχει γίνει ούτε καν μία προκαταρκτική συζήτηση με μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Όλα όσα ακούγονται είναι σε φιλολογικό επίπεδο. Κάθε φορά που ακούγεται κάτι, ο κόσμος το αναπαράγει, αλλά επί της ουσίας δεν έχουμε να αναφέρουμε κάποια νεότερη εξέλιξη». Τάδε έφη Γιώργος Γραμμένος, αναφορικά με το αν υπάρχει ενδιαφερόμενος για να αναλάβει τη χρηματοδότηση του ΑΟΚ ενόψει της προσπάθειας ανασύνταξης των «κυανολεύκων» και τη συμμετοχή τους στη Γ’ Εθνική.

  Ο κ. Γραμμένος, ωστόσο, δε στάθηκε μόνο εδώ και έκανε λόγο για προετοιμασία ενός εναλλακτικού σχεδίου, στο οποίο θα πρέπει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες ο Ερασιτέχνης για την οργάνωση της ομάδας.

  –          Τι θα πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα ο Ερασιτέχνης;

  «Σίγουρα, τα περιθώρια στενεύουν και νομίζω ότι πρέπει να εξετάζουμε το plan B. Να οργανώσουμε τη συμμετοχή της ομάδας στο επερχόμενο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με όχι πολύ υψηλές βλέψεις. Δεύτερον, πρέπει να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία εκκαθάρισης. Πρέπει η ομάδα μέσα σε τρεις μήνες να εκκαθαριστεί και να γίνει ερασιτεχνική, ούτως ώστε, όταν επιστρέψουμε σε επαγγελματική κατηγορία, να είμαστε απαλλαγμένοι από τα χρέη και το ιδιοκτησιακό καθεστώς που υπάρχει σήμερα, σε ότι αφορά το μετοχολόγιο».

  –          Αρκεί ένα τρίμηνο για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, δεδομένου ότι άλλες ομάδες έχουν δυσκολευτεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις;

  «Νομίζω πως ναι. Αν ξεκινήσουμε έγκαιρα, δε νομίζω να έχουμε πρόβλημα. Ήδη προετοιμαζόμαστε για κάτι τέτοιο και με τις συμβουλές ανθρώπων που έχουν χειριστεί τέτοιες υποθέσεις. Βεβαίως, θα πρέπει να έχουμε τη συγκατάθεση και σύμφωνη γνώμη όλων των μετόχων. Από συζητήσεις που έγιναν, δεν είχαμε αρνητικές γνώμες. Νομίζω θα είμαστε έτοιμοι και στην ώρα που πρέπει». 

  –          Τα χρέη του ΑΟΚ, αν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της ΠΑΕ, θα είναι μηδενικά, εφόσον επιστρέψει σε επαγγελματική κατηγορία;

  «Όταν η ομάδα πηγαίνει σε ερασιτεχνική κατηγορία, απαλλάσσεται των χρεών της. Σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και επιστρέψει η ομάδα στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, υφίσταται το νυν ιδιοκτησιακό καθεστώς και Α.Φ.Μ. Τα χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία επιβαρύνουν τους προέδρους και τους διευθύνοντες συμβούλους. Τα χρέη προς τρίτους και Έλληνες ποδοσφαιριστές διαγράφονται, εφόσον επανασυσταθεί η ομάδα με νέο Α.Φ.Μ. και νέο όνομα. Υπάρχει ένα ζήτημα με τους ξένους ποδοσφαιριστές και για αποφάσεις που είναι τελεσίδικες. Στον ΑΟΚ, έχουμε μια τέτοια περίπτωση, που είναι για τον Ρουμάνο ποδοσφαιριστή Νικουλάε και μια οφειλή 90.000 ευρώ, όμως έχουμε πληροφορίες ότι υπάρχουν κι άλλες υποθέσεις που έχουν πάρει τη δικαστική οδό και εκκρεμούν αποφάσεις».

  –          Φήμες για νέα προσπάθεια από Κατρακυλάκη

  Χθες το βράδυ, υπήρξαν νέες φήμες, που έκαναν λόγο για προσπάθειες του Στέλιου Κατρακυλάκη να αναθερμάνει το ενδιαφέρον της επενδυτικής ομάδας, που είχε προσεγγίσει στα μέσα Μαΐου και να εμπλακεί τελικά στον ΑΟΚ, δίνοντας μια λύση στο μεγάλο «αγκάθι», που λέγεται «οικονομικά». Μάλιστα, η προσπάθεια αυτή δε θα εγκαταλειφθεί, ακόμη κι αν παρέλθει η 15η Ιουνίου, την οποία οριοθέτησε ο Ερασιτέχνης ΑΟΚ για να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι έγγραφη πρόταση για την ανάληψη της διοίκησης του συλλόγου.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.