Χρονόμετρο

  ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Επιστρέφει στη διοργάνωση ο ΑΟΚ μετά από 5 χρόνια

  Δημοσιεύτηκε στις

  Μετά από πέντε χρόνια και πιο συγκεκριμένα την περίοδο 2013-14, ο ΑΟΚ επιστρέφει στο Κύπελλο Ελλάδας.

  Σύμφωνα με την παρουσίαση, που πραγματοποίησε ο πρόεδρος της επιτροπής διοργανώσεων, Σταύρος Ψαρόπουλος, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος 2018-19 αλλάζει σημαντικά.

  Σύμφωνα με αυτό προβλέπεται να μετάσχουν οι 16 ομάδες της Super League, οι 16 ομάδες της Football League και οι 53 κυπελλούχοι των ΕΠΣ της περιόδου 2017-18.

  Μεταξύ των 53 Κυπελλούχων ΕΠΣ είναι φυσικά κι αυτός της ΕΠΣ Καβάλας.

  Στον τελικό της περιόδου 2017-2018, ο ΑΟΚ επικράτησε του Βύρωνα με 3-1 στο «Ανθή Καραγιάννη», φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας, όπου αποκλείστηκε από τον μετέπειτα κυπελλούχο ΟΦ Ιεράπετρας.

  Στις δύο πρώτες φάσεις Κυπέλλου θα μετάσχουν οι Κυπελλούχοι των ΕΠΣ και οι 16 που θα μείνουν τελικά από αυτή την διαδικασία, θα αναμετρηθούν στη συνέχεια με τους 16 της Football League, ώστε να προκύψουν οι 16 ομάδες που θα κοντραριστούν με τους 16 της Super League!

  Ο ΑΟΚ πήρε για τελευταία φορά μέρος στο Κύπελλο Ελλάδας την περίοδο 2013-14, όταν και αγωνίζονταν στη Football League. Τότε, είχε αποκλειστεί στον α’ γύρο από την Αναγέννηση Καρδίτσας με σκορ 3-2. Τα γκολ είχαν πετύχει για την καβαλιώτικη ομάδα οι Καπνίδης (47′), Αλεξίου (49′), ενώ για τους νικητές σκόραραν οι Μπουσινάκης (28′), Χλωρός (36′) και Χατζηρίζος (83′).

   

  Συνθέσεις:

  Αναγέννηση Καρδίτσας (Θεοδοσιάδης): Σιαράβας, Γκουγκούδης, Δημόπουλος, Κουκούλης, Ρόβας, Καραχάλιος (58′ Κρανιώτης), Μίχος, Γήττας (79′ Χατζηρίζος), Μπουντούρης, Μπουσινάκης (66′ Γεωργακόπουλος), Χλωρός.

  ΑΟΚ (Φέρνερ): Γιαννίκογλου, Ρεβυθόπουλος (46′ Πόπτσης), Βαλεριάνος, Γκαρακλίδης, Χόρτσας, Ντουτσαρίδης, Τσιφλίδης (46′ Μαυρίδης), Καπνίδης, Άρτσε, Αλεξίου, Κουρέλας (87′ Παπαργυρίου).

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.