Χρονόμετρο

  AOK – Η καρδιά της ΠΑΕ Καβάλα χτυπά στην Ε.Ε.Α.

  Δημοσιεύτηκε στις

  Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού χτυπά η καρδιά της ΠΑΕ Καβάλας σήμερα, όπου πρόκειται να συζητηθεί η προσφυγή για την αποβολή των ομάδων που αγωνίζονται στο φετινό πρωτάθλημα της Football League και δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την κατάθεση του μετοχικού τους κεφαλαίου μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2014.

  Η συνεδρίαση ξεκινά στις 13.00, με την «κυανόλευκη» ΠΑΕ να ελπίζει βάσιμα, όπως τονίζει η ίδια και ο πρόεδρος της, Βλάσης Τσάκας, σε τελική δικαίωση, ενώ όπως ανέφερε στο «Χ» ο ΑΟΚ δεν έχει να φοβάται κάτι από τυχόν νομική κίνηση των άλλων ομάδων της κατηγορίας κατά της ΠΑΕ Καβάλας, καθώς ολοκλήρωσε τη Δευτέρα την κατάθεση του φακέλου για επανασύσταση ΠΑΕ στο τμήμα εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης.

  Στο σχετικό έγγραφο που απέστειλε η ΠΑΕ Καβάλα, επικαλείται τα άρθρα 64 και 68 του νόμου 2527/99, όπως αυτός ισχύει, για να δικαιούνται συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Football League, Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες (ΠΑΕ), οφείλουν μεταξύ των άλλων υποχρεώσεών τους, να έχουν το ελάχιστο απαιτούμενο μετοχικό κεφάλαιο.

  Η ΠΑΕ Καβάλα τονίζει ότι η παραβίαση συγκεκριμένων διατάξεων του νόμου, συνεπάγεται την αποβολή της ομάδας-εταιρίας από το πρωτάθλημα και του υποβιβασμού της στην αμέσως κατώτερη κατηγορία, καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου από την προκήρυξη του πρωταθλήματος αριθμού των αγωνιζόμενων ομάδων.

  Φήμες αναφέρουν ότι σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται η ΠΑΕ Ζάκυνθος και δεν αποκλείεται να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου σε περίπτωση δικαίωσης της καβαλιώτικης ΠΑΕ.

  Η απόφαση της Ε.Ε.Α., που θα εκδοθεί άμεσα, πιθανότατα και την ίδια μέρα, θα έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και όχι εκτελεστικό, αφού την τελική απόφαση θα τη λάβει η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

   

  «Με στημένα και στοιχήματα;»

   Ο πρόεδρος της Καβάλας, Βλάσης Τσάκας μίλησε στον Arena Fm για τις προσπάθειες του ΑΟΚ να μείνει στην κατηγορία και την πρόταση για δύο ομίλους των 16 ομάδων. Όπως είπε, μέχρι τον προσεχή Νοέμβριο θα σταματήσουν πέντε ομάδες, εκτός κι αν βγάζουν λεφτά με τα στημένα και με στοιχήματα…

  «Ο ΑΟΚ βαθμολογικά έχει υποβιβαστεί, αλλά το πρωτάθλημα δεν τελείωσε. Μπορεί και να διεκδικήσει αλλιώς την παραμονή της. Τώρα, παίζουμε μπάλα εκτός γηπέδου. Η ΠΑΕ Καβάλα κοιτάει την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος σε μια σωστή βάση και όχι όλα αυτά τα ουτοπικά που ευαγγελίζεται η ΕΠΟ χωρίς λεφτά, με έναν όμιλο από το 2015 και ο Θεός βοηθός. Αυτά είναι για άλλες εποχές, όταν υπήρχαν λεφτά. Κάνουν σχέδια, αγνοώντας την πραγματικότητα. Οι ομάδες δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν τη διαιτησία».

  Σχετικά με την πρόταση της Καβάλας για αναδιάρθρωση, υποστήριξε: «Εμείς κάναμε μια πρόταση που βρίσκει καθολική αποδοχή. Είναι πολύ πιθανό αυτό να γίνει, αλλά να εφαρμοστεί του χρόνου, γιατί δεν θέλουν να πειράξουν τον ΚΑΠ που τον έχουν ξεσκίσει όλα τα χρόνια. Θέλουν να είναι νόμιμοι. Η πρόταση είναι ξεκάθαρη. Να μεγαλώσουν οι δύο όμιλοι με ομάδες των 16 ώστε να επιμηκυνθεί και η αγωνιστική περίοδος. Δεν είναι δυνατόν να κάθονται πέντε, έξι μήνες οι ποδοσφαιριστές. Τι θα κάνουν; Φιλικά με την Ακροποταμιά; Αυτά δεν γίνονται.

  Έχεις δύο λύσεις. Ή τους σπας τα συμβόλαια και φεύγουν και μετά ψάχνεσαι τον Αύγουστο ή τους κρατάς και τους πληρώνεις. Όπως και να πας είσαι χαμένος. Ό,τι και να γίνει. Αυτό το πράγμα με τα λεφτά που παίρνουν οι ομάδες στην Β’ Εθνική (200.000 χιλ. ευρώ) ούτε καθαρά δεν φτάνουν. Μέχρι τον Νοέμβριο θα σταματήσουν πέντε ομάδες από το πρωτάθλημα. Εκτός και αν ξεκινήσουν πάλι τα ευτράπελα του παρελθόντος με τα παράξενα και τα όμορφα παιχνιδάκια. Να βγάζουν λεφτά με στημένα και με στοιχήματα. Όταν οι ομάδες δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν θα στραφούν εκεί.

  Δεν μπορούν να πληρώσουν οι ομάδες. Θέλουν να πηγαίνει η Δράμα στην Κρήτη δυο τρεις φορές; Πλάκα κάνουμε; Εδώ δεν μπορεί να πάει στην Καβάλα που είναι δίπλα της. Αναφέρομαι τυχαία φυσικά. Πρέπει να γίνει αναδιοργάνωση των πλει οφ και πιθανότατα και πλει αουτ για να υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Να πέσει μια ομάδα από τον κάθε όμιλο και να είναι από του χρόνου 16 ομάδες. Από την Γ’ Εθνική δεν θα υπάρχει διαφορά και θα προβιβαστούν δύο όπως και να γίνει. Είτε είναι ο Πλατανιάς στο μπαράζ, είτε η Βέροια θα κερδίσει. Ούτε ο Βόλος που δεν παίζει ποδόσφαιρο και δεν είναι σε καλή κατάσταση ούτε ο Ηρακλής. Αυτοί που έκαναν τον σχεδιασμό πρέπει να κάνουν σεμινάρια στην UEFA και στην FIFA, δεν είναι δυνατόν».

  Για τις προσφυγές της Καβάλας, ανέφερε: «Εκτός από αυτήν την πρόταση η ΠΑΕ Καβάλα έκανε και κάτι άλλο. Έκανε μια προσφυγή και ζητάει τα νόμιμα. Κατέφυγε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Αφού όλοι αυτοί δεν εφαρμόζουν την νομιμότητα την απαιτούμε εμείς. Λέμε, κύριοι εμείς γνωρίζουμε από το υπουργείο ότι υπάρχουν ομάδες που οφείλουν. Ζητάμε την εφαρμογή του νόμου. Αν μια ομάδα δεν έχει καταθέσει το μετοχικό της κεφάλαιο, ανακαλείται η άδειά της. Να υποβιβαστούν αυτοί που κακώς έπαιζαν. Υπάρχουν τέτοιες ομάδες.

  Ή θα εφαρμόζεις τον νόμο σε όλα τα μήκη ή θα το παίζεις παγώνι. Εμείς δεν θα κάτσουμε έτσι. Ένα και ένα δεν κάνει έντεκα. Εφαρμόστε τον νόμο και αφήστε τα πράγματα να εξελιχθούν. Μετά μακάρι να γίνει δεκτή η πρόταση για να σωθεί το πρωτάθλημα. Αλλιώς ας κλείσουμε το μαγαζί».

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.