Χρονόμετρο

    Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ – Κώστας Αντωνιάδης: «Στοίχημα η σύμπραξη διοίκησης και ιδιωτικού τομέα»

    Δημοσιεύτηκε στις

    Ο κ. Αντωνιάδης, θέτει ψηλά τον πήχη και επιθυμεί συνεργασία με όλα τα στελέχη της διοίκησης, αλλά και της αντιπολίτευσης, ώστε να πάει μπροστά η Περιφέρεια Α.Μ. – Θ.

     

     

     

     

    Ο Κώστας Αντωνιάδης είναι και επισήμως από χθες ο νέος αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, ίσως του πιο απαιτητικού χαρτοφυλακίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, μια και στα 2,5 τελευταία χρόνια έγινε μια πολύ συντονισμένη προσπάθεια υπό την… μπαγκέτα του Γιώργου Παυλίδη και του Μιχάλη Αμοιρίδη, αρχικά ως θεματικού αντιπεριφερειάρχη και εν συνεχεία ως εντεταλμένου συμβούλου.

     

    Ο κ. Αντωνιάδης μίλησε στο «Χ» για τις σκέψεις του και τα «στοιχήματα», που βάζει ο ίδιος, ώστε η Περιφέρεια Α.Μ. – Θ. να είναι τουριστικός προορισμός αριστείας, όχι μόνο για τέσσερις, αλλά για δώδεκα μήνες.

     

     

    – Αναλαμβάνετε ίσως το πιο απαιτητικό χαρτοφυλάκιο στην Περιφέρεια…

     

    «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Μέτιο για την επιλογή. Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό χαρτοφυλάκιο, μια και ο τουρισμός αποτελεί τον πυρήνα του αναπτυξιακού σχεδιασμού για την Π.Α.Μ. – Θ.. Ο τουρισμός, σε συνδυασμό με τον πολιτισμό και την φύση είναι τα δυναμικά στοιχεία μας, που πρέπει να αναδείξουμε. Επί 30 μήνες προσπάθησα να αναβαθμίσω τον θεσμικό ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου, έτσι θα επιδιώξω και στο πεδίο του τουρισμού να βάλω ψηλά τον πήχη, σε συνεργασία με όλα τα στελέχη της διοίκησης, αλλά και της αντιπολίτευσης, ώστε να πάει μπροστά η Περιφέρεια μας».

     

     

    – Το 2017 είχε οριστεί από την Περιφέρεια ως έτος τουρισμού. Υπάρχουν φήμες ότι αυτός ο σχεδιασμός δεν προχωρά. Τελικά, τι ισχύει;

     

    «Οι δράσεις υπήρχαν και είναι συνεχείς. Κάποιες είναι φανερές κι άλλες θα ανακοινωθούν προσεχώς. Επί παραδείγματι, η επαφή με την “Ellinair” και οι τρεις πτήσεις από Ρωσία και Λευκορωσία εβδομαδιαίως είναι μέσα σ’ αυτόν τον σχεδιασμό. Πέρυσι, είχαμε μόλις 2.000 Ρώσους τουρίστες, αλλά αυτός ο αριθμός θα είναι πολλαπλάσιος το 2017. Είχαμε επαφές με τη “Fraport”, όχι μόνο για την αναβάθμιση του “Μέγας Αλέξανδρος”, αλλά και για την εξασφάλιση πτήσεων από Ζυρίχη και Γκέτεμποργκ προς Καβάλα. Οι κρατήσεις από τη Γερμανία εμφανίζουν αύξηση 17%, ενώ έχουμε αύξηση σε Βουλγάρους αγγίζει το 16% – 17%. Όλα αυτά καταδεικνύουν πως προσεγγίζουμε το κομμάτι του τουρισμού και δεν θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος κάποιες εκδηλώσεις, αλλά δράσεις και ενέργειες για την ανάδειξη και τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας».

     

     

    – Που βρίσκεται το θέμα της ανάδειξης των Βημάτων του Αποστόλου Παύλου και η συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Καβάλας;

     

    «Πράγματι, είναι μια από τις προτεραιότητες, που είχε θέσει ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης και θα συνεχίσει ο Χρήστος Μέτιος. Και φυσικά, σε συνδυασμό με την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στην UNESCO. Εδώ χτίστηκε η πρώτη εκκλησία, δεν το ξεχνάμε και ένα ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ από τα προγράμματα ΟΧΕ Πολιτισμού έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ 2014 – 2020. Θα έχω συναντήσεις τις επόμενες ημέρες συναντήσεις με τους δημάρχους της περιοχής μας, αλλά και τον Σεβασμιώτατο κ. Προκόπιο για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς και τους ξενοδόχους και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Είναι βασική προτεραιότητά μας ο θρησκευτικός τουρισμός».

     

     

    – «Ε-61», συνεδριακός τουρισμός και οινοτουρισμός. Είναι αυτοί μεγάλοι στόχοι, που πρέπει να βρεθούν λύσεις;

     

    «Ο Ε-61 είναι ένα έργο προτεραιότητας, όμως δεν είναι μόνο δική μας αρμοδιότητα. Είδαμε τα οφέλη του κάθετου άξονα της Νυμφαίας, ελπίζω να έχουμε σύντομα απεμπλοκή του θέματος από το Δασαρχείο. Επιμένουμε στη μεγαλύτερη αποκόμιση οφέλους απ’ τη Βαλκανική Χερσόνησο. Φυσικά, θα συνεργαστούμε με την “Εγνατία Οδός Α.Ε.”, ώστε να προχωρήσει το ζήτημα το γρηγορότερο δυνατόν. Για τον οινοτουρισμό, θέλω να θυμίσω ότι η σημερινή διοίκηση καθιέρωσε την “Δραμοινογνωσία” στη Δράμα, με όλα τα οινοποιεία της περιοχής, αλλά και της Καβάλας να συνεργάζονται. Σίγουρα, θέλουμε να κάνουμε κι άλλα βήματα και γι’ αυτό βλέπετε τη διαφήμιση των προϊόντων μας το τελευταίο διάστημα τόσο μέσω της “Aegean Airlines”, αλλά και άλλων δράσεων. Όσο για τον συνεδριακό τουρισμό, νομίζω τα νούμερα μιλούν από μόνα τους, όταν ένας σύνεδρος αφήνει 70 ευρώ ημερησίως, ερχόμενος στην Καβάλα, όταν ο επιβάτης της μετά βίας ξοδεύει 30 ευρώ. Δυστυχώς, τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχουν υποδομές, μια και έχουμε μικρά συνεδριακά κέντρα και λίγες κλίνες, ώστε να προσελκύσουμε μεγάλα συνέδρια. Νομίζω ότι είναι ένα στοίχημα για τα επόμενα χρόνια, ώστε η Καβάλα να μπει δυνατά στον χάρτη των συνεδρίων. Βεβαίως, πρέπει να δούμε κι άλλα ζητήματα, μια και στη Θάσο, που γεμίζει από τουρίστες, έχουμε έλλειμμα σε ιατρικό προσωπικό. Ανάλογα ζητήματα απασχολούν και το ηπειρωτικό τμήμα, που έχει επίσης πολλές ομορφιές, όπως οι ορεινοί όγκοι Δράμας και Ροδόπης».

     

     

    – Το στοίχημα του Κώστα Αντωνιάδη στην αντιπεριφέρεια Τουρισμού ποιο είναι;

     

    «Να υπάρξει συνεργασία, συνέργεια και σύμπραξη απ’ όλους. Διοίκηση, αντιπολίτευση, αλλά και ιδιωτικό τομέα. Να αγκαλιάσουμε το τουριστικό πακέτο μας και τους επισκέπτες μας. Να τους κάνουμε να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους. Φυσικά, μεγάλο στοίχημα είναι να συνεχίσουμε την αποτελεσματική καταπολέμηση των κουνουπιών, να αναπτύξουμε νέες συνεργασίες και φυσικά να αυξήσουμε το ΑΕΠ της Περιφέρειας Α.Μ. – Θ. μέσα από τον τουρισμό. Να μιλάμε για τουρισμό 4 εποχών κι όχι 4 μηνών, αξιοποιώντας και το ηπειρωτικό κομμάτι της Περιφέρειας κι όχι να αρκούμαστε στο 100% της πληρότητας της Θάσου».


    Δημοσιεύτηκε στις 0

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.