Χρονόμετρο

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ: Ο Κώστας Αντωνιάδης έχει ταλέντο… πουλάει τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες

  Δημοσιεύτηκε στις

  «Το πέταγμα του χαρταετού αν ήταν ολυμπιακό άθλημα θα είχε σίγουρα Ολυμπιονίκη από την Καβάλα με προπονητή από την Κομοτηνή» σημειώνει επίσης για το δίδυμο Μέτιου – Αντωνιάδη.

   

   

  Με μια εκτενή ανάρτηση στο διαδίκτυο, ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης, σχολιάζει την απάντηση που έδωσε στο Περιφερειακός Συμβούλιο  ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης, σε δική του ερώτηση, σχετικά με τις «βόλτες» του στη Ν. Υορκη, μαζί με τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Όπως επισημαίνει ο κ. Αμοιρίδης, αν και καλά αμειβόμενος ο κ. Αντωνιάδης, επέλεξε να φορτώσει την Περιφέρεια ΑΜΘ με τα έξοδα του ταξιδιού για να κάνει τις βόλτες του στη Ν. Υόρκη στην υγειά των κορόιδων, δίνοντας συνεντεύξεις που θα μπορούσε να το κάνει και από το γραφείο του στην Καβάλα, ενώ το αποτέλεσμα σε προσέλκυση τουριστών είναι ανύπαρκτο. Αναλυτικά σημειώνει ο κ. Αμοιρίδης ότι:

  «Εκτεθειμένος ο Αντωνιάδης από τις απαντήσεις του. Ομολογία ανικανότητας, Υπερατλαντικές βόλτες με έξοδα της Περιφέρειας στην υγειά των κορόιδων.

  Παραδέχομαι όμως ένα ταλέντο που έχει: Να πουλάει τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Δυστυχώς αυτό το ταλέντο του δεν το αξιοποίησε ούτε για την ανάδειξη των Δυτικών Δρόμων του Μεταξιού.

   

  Εχθές στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όλοι καταλάβαμε γιατί ζοριζόταν ο κος Κώστας Αντωνιάδης να απαντήσει στην επερώτηση μου και επειδή έτυχε να μην υπάρχει και ζωντανή κάλυψη της συνεδρίασης στο διαδίκτυο, σας μεταφέρω περιληπτικά τις απαντήσεις του:

   

  1. Στο ερώτημα γιατί δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συμμετοχή στη BOOT: Παρά το ότι επιλέχθηκε στο πρόγραμμα για πρώτη φορά όπως είπε, δεν είχαν προλάβει να εγκριθούν τα έξοδα για τις μετακινήσεις και η αμοιβή εκτός έδρας των υπηρεσιακών και κανείς υπάλληλος δεν ήθελε να πάει. Επίσης είπε ότι μόνο 2 περιφέρειες πήγαν και επειδή είναι έκθεση που αφορά και τα σκάφη αναψυχής, δεν ήταν και πολύ μεγάλη ανάγκη να πάει η Περιφέρεια μας!

   

  Θλιβερή παραδοχή ότι ο τουριστικός σχεδιασμός Αντωνιάδη – Μέτιου γίνεται στο γόνατο, δεν μπορούν να τελειώσουν μία δουλειά στην ώρα τους και φυσικά όταν δεν τους βγαίνει απαξιώνουν και την έκθεση (που οι ίδιοι επέλεξαν και διαφήμισαν αυτήν την επιλογή τους πανηγυρικά), λέγοντας ότι μόνο δύο περιφέρειες πήγαν και ότι δεν είναι και πολύ περί του τουρισμού, αλλά περισσότερο για σκάφη αναψυχής! Τότε γιατί την επέλεξαν και πολύ περισσότερο γιατί την υποσχέθηκαν σε ανθρώπους τη περιοχής που ασχολούνται με τον τουρισμό; Βέβαια δεν είπε ότι πριν από αυτή την έκθεση η Περιφέρεια πήγε στην έκθεση της Βιέννης. Εκεί πως μπόρεσαν; Είναι τραγικό να επαληθεύει ο ίδιος ο Αντωνιάδης της ανικανότητα του, το σχεδιασμό στο γόνατο, αλλά και την αναξιοπιστία του απέναντι στους πολίτες.

   

  1. Στο ερώτημα τι επιπλέον προσέφερε η παρουσία του στην Αμερική, ανέφερε κάτι για συνεντεύξεις σε ομογενειακά ραδιόφωνα και διαδικτυακούς τόπους.

   

  Το δούλεμα από τους Μέτιο-Αντωνιάδη, συνεχίζεται λοιπόν χωρίς ντροπή. Το ταξίδι αυτό του κυρίου Αντωνιάδη με μία πρόχειρη εκτίμηση στοίχισε για μετακίνηση – διαμονή, μαζί με τις αποζημιώσεις εκτός έδρας που έλαβε συνολικά, περίπου 3500 ευρώ!!! Και όλα αυτά για να μας ομολογήσει ότι η συνεισφορά του ήταν συνεντεύξεις σε μέσα που πλέον γίνονται χωρίς να απαιτείται μετακίνηση ακόμη και από το σαλόνι του σπιτιού του. Τέτοιες συνεντεύξεις σε μέσα της ομογένειας και άλλα (Γερμανία, ΗΠΑ, Νότια Αφρική), έχω δώσει από τη Ξάνθη πολλές. Ελπίζω η περιήγηση στη Νέα Υόρκη να του μείνει αξέχαστη. Σίγουρα ήταν ανέξοδη για αυτόν αφού εισιτήρια και χαρτζιλίκι πληρώθηκαν από την Περιφέρεια μας, στην υγειά των κορόιδων. Βέβαια από κάποιον όπως ο κος Αντωνιάδη που είναι ο μοναδικός περιφερειακός σύμβουλος που διατηρεί έμμισθες θέσεις όλη τη θητεία του, οι οποίες θα του αποφέρουν περί τις 150000 ευρώ συνολικά μέχρι τον Αύγουστο του 2019, θα περίμενε κάποιος λίγο περισσότερο σεβασμό στα χρήματα των πολιτών αλλά το κυριότερο να αφήσει πίσω μία ανταπόδοση για τον τόπο.

   

  1. Στο ερώτημα με βάση πιο σχεδιασμό της περιφέρειας υλοποίησε αυτό το ταξίδι, η απάντηση ήταν αναμενόμενη, γενική και αόριστη περί επέκτασης σε κάθε αγορά.

   

  Ότι κάτσει άμα κάτσει δηλαδή, τέτοιος σοβαρός σχεδιασμός. Το πέταγμα του χαρταετού αν ήταν ολυμπιακό άθλημα θα είχε σίγουρα Ολυμπιονίκη από την Καβάλα με προπονητή από την Κομοτηνή.

  Ενώ από περιφερειακούς συμβούλους ακουγόταν περιπαικτικά σχόλια του τύπου «Πέρασες καλά στην αμερική ;»

   

  Συμπέρασμα, δαπάνες χιλιάδων ευρώ σε ανούσιες μετακινήσεις και εκδηλώσεις με παραφουσκωμένη τη σημασία τους, χωρίς όμως αυτές να έχουν το αντίστοιχο ειδικό βάρος αλλά ούτε και την προετοιμασία ώστε να αποδώσουν για τον τόπο πρακτικά μετρήσιμα αποτελέσματα. Σπατάλη και υπερφίαλες δηλώσεις χωρίς αποτέλεσμα.


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.