Χρονόμετρο

  Επώνυμα ανταλλακτικά αυτοκινήτου ή aftermarket ; Ποια είναι τα καλύτερα και γιατί;

  Δημοσιεύτηκε στις

  Είναι λάθος να πούμε ότι τα αυθεντικά ανταλλακτικά είναι πάντα καλύτερα από τα aftermarket, αλλά θα λέγαμε ότι τα αυθεντικά είναι συχνά καλύτερα.

  Τα αυθεντικά ανταλλακτικά είναι ανώτερα από τα aftermarket επειδή:

  Είναι κατασκευασμένα από τους αυθεντικούς κατασκευαστές των αυτοκινήτων τα οποία είχαν κατασκευαστεί για να διασφαλίσουν την χωρίς προβλήματα λειτουργία τον νέων αυτοκινήτων. Τα aftermarket ανταλλακτικά δεν είναι πάντα κατασκευασμένα από τους αυθεντικούς κατασκευαστές και για αυτό μπορούν να αποτύχουν γρηγορότερα( ή να προκαλέσουν προβλήματα στα εξαρτήματα με τα οποία συσχετίζονται).

  Τα αυθεντικά εξαρτήματα είναι κατασκευασμένα από εταιρίες που ειδικεύονται στην κατασκευή ανταλλακτικών αυτοκινήτων όπως η Bosch, η Visteon η Delphi και άλλες και μερικές φορές από τους ίδιους τους κατασκευαστές. Όλες αυτές οι εταιρίες είναι πολυεθνικές που ποντάρουν στην καλή τους φήμη.

  Τα αυθεντικά εξαρτήματα δεν είναι ποτέ φτιαγμένα από τυχαίους κατασκευαστές που αποφάσισαν να κατασκευάσουν ανταλλακτικά 6 μήνες πριν. Τα aftermarket ανταλλακτικά από την άλλη πλευρά μπορούν μερικές φορές να πηγάζουν από εταιρίες που φτιάχνουν κάλτσες την μία εβδομάδα και παιδικά παιχνίδια την επόμενη.

  Φυσικά υπάρχουν μερικά aftermarket ανταλλακτικά που είναι εικονικά ταυτόσημα με τα αυθεντικά ανταλλακτικά. Αυτό γίνεται γιατί οι εταιρίες που πωλούν τα aftermarket ανταλλακτικά είναι ο ίδιος προμηθευτής που φτιάχνει το αυθεντικό εξάρτημα  για τον κατασκευαστή. Αν για παράδειγμα αγοράσετε ένα μπουζί της Bosch ,ίσως να δυσκολευτείτε να βρείτε την διαφορά ανάμεσα στο εξάρτημα της Bosch και στο εξάρτημα που έρχεται απευθείας από τον προμηθευτή της αντιπροσωπίας.

  Επιπλέον υπάρχουν μερικά παραδείγματα όπου τα aftermarket εξαρτήματα είναι ουσιαστικά καλύτερα από τα αυθεντικά εξαρτήματα.

  Αν πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε ανταλλακτικά και δεν ξέρετε ποια είναι τα καλύτερα, η συμβουλή μας είναι η εξής:

  • Παίρνετε αυτό για το οποίο πληρώνετε- Τα αυθεντικά ανταλλακτικά και οι καλές aftermarket εταιρίες είναι ακριβά για κάποιο λόγο.
  • Οι επώνυμες εταιρίες είναι πάντα οι καλύτερες.
  • Δεν μπορεί να πάει κάτι λάθος με τον αυθεντικό εξοπλισμό.
  • Αν σκοπεύετε να αγοράσετε aftermarket ανταλλακτικά βεβαιωθείτε ότι είναι από καλή εταιρία.

  Τέλος, όταν πρόκειται για αγώνες ή ειδικές περιπτώσεις τα aftermarket ανταλλακτικά είναι η μοναδική επιλογή.

  Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την αγορά ανταλλακτικών:  https://www.onparts.gr


  Δημοσιεύτηκε στις 1

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.