Χρονόμετρο

  Άνοιγμα του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ με πειθαρχία και προφυλάξεις

  Δημοσιεύτηκε στις

  Γράφει ο Γιώργος Μυτιληνός

  Το χώρο του Τελωνείου επέλεξε συμβολικά ο Θοδωρής Γκόνης για την έναρξη των εκδηλώσεων του φετινού ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ. Μάλιστα έσπευσε δια μικροφώνου να εξηγήσει το επίτηδες λάθος σκηνικό που επελέγη στο στήσιμο της χορωδίας “Προνόμιο” – φάτσα στον οικτρό τοίχο του τεράστιου αυτού κτιρίου – λέγοντας ότι παραπέμπει σε εύλογους συνειρμούς!!! Το κτίριο του Τελωνείου, όπως τόνισε,  οφείλει στο μέλλον να αποτελέσει ένα σπίτι πολιτισμού για την πόλη. Τώρα το πως αυτό θα δρομολογηθεί και πότε αυτό θα υλοποιηθεί, αν υλοποιηθεί,  αποτελεί έναν βασανιστικό γρίφο για τον Δήμο Καβάλας.

  Τώρα, στο καλλιτεχνικό πεδίο ο Κώστας Κατιώνης με μεγάλες ελλείψεις στον όγκο του χορωδιακού του σχήματος με την επωνυμία “Προνόμιο”, προφανώς λόγω της προηγηθείσας καραντίνας, κατάφερε να παρουσιάσει ένα πολύ δεμένο σύνολο που ερμήνευσε εξεζητημένα και δύσκολα έργα. Ο κόσμος, αυστηρά περιορισμένος και με προσκλήσεις προκλεισμένες από ημερών, κατέκλυσε με τάξη τον προβλεπόμενο χώρο και απόλαυσε μουσικές μελωδίες μέχρι αργά προς μεσάνυχτα.

  Νομίζω εν κατακλείδι, πως εκτός από τον Κώστα Κατιώνη και τους χορωδούς του που διέπρεψαν καλλιτεχνικά, ευνόητα είναι και τα συγχαρητήρια προς τη Δημοτική Αρχή και τη Δημωφέλεια που ήλεγξαν με επιμέλεια την κατανομή του κόσμου στον χώρο και έτσι αποφεύχθηκαν ανεπιθύμητοι συνωστισμοί.

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.