Χρονόμετρο

  Καβάλα: 12χρονος παρενοχλούσε ανήλικα παιδιά μέσω Διαδικτύου

  Δημοσιεύτηκε στις

  Στα δυτικά της πόλης εντοπίστηκε ο νεαρός, που έστελνε ακατάλληλο υλικό σε παιδιά ηλικίας 8 έως 11 ετών

   

  Ένας δωδεκάχρονος, ο οποίος φέρεται να ανιχνεύθηκε μέσω της IP διεύθυνσής τους σε περιοχή στα δυτικά της πόλης της Καβάλας ήταν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αυτός που έστελνε άσεμνες φωτογραφίες και παρενοχλούσε σεξουαλικά άλλα παιδιά μέσω Διαδικτύου.
  Η υπόθεση ερευνήθηκε από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από εισαγγελική παραγγελία, σχετικά με υπόθεση προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω Διαδικτύου.

  Το κλιμάκιο βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα και ταυτοποίησαν τα στοιχεία του υπόπτου, ο οποίος κατηγορείται ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά, μέσω του Internet, παιδιά ηλικίας από 8 ως και 11 ετών.

  Ειδικότερα, αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησαν ενδελεχή ψηφιακή έρευνα για τη διακρίβωση πράξεων, που πραγματοποιήθηκαν μέσω εικονικών δωματίων επικοινωνίας (chat rooms) στο διαδίκτυο.

  Όπως διαπιστώθηκε, το συγκεκριμένο άτομο προσέγγιζε ανήλικα πρόσωπα (8 έως 11 ετών) στο πλαίσιο ενός διαδικτυακού παιχνιδιού και τους ζητούσε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, μέσω chat rooms να του αποστείλουν τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου, καθώς και φίλων τους.

  Στην περίπτωση που οι ανήλικοι έστελναν τις διευθύνσεις των ηλεκτρονικών τους ταχυδρομείων, καθώς και συμμαθητών τους ίδιας ηλικίας, λάμβαναν ηλεκτρονικά μηνύματα με φωτογραφίες άσεμνου περιεχομένου και παρενοχλήσεις σεξουαλικού επιπέδου.

  Σε νομότυπη έρευνα που διενήργησε κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην οικία του δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

  Κατά την επιτόπια έρευνα διαπιστώθηκε ότι μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή, του οποίου κατασχέθηκε ο σκληρός δίσκος, είχαν αποσταλεί τα προαναφερθέντα μηνύματα και φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου, καθώς και ότι ο επίμαχος λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όσο και λογαριασμός του παιχνιδιού, μέσω του οποίου γινόταν η προσέγγιση των ανήλικων, ανήκουν στον προαναφερθέντα ανήλικο.

  Το ενδεχόμενο διαχείρισης των εν λόγω λογαριασμών από τρίτο πρόσωπο διερευνάται ψηφιακά».

   

  Εξιχνίασης ρευματοκλοπής από 44χρονη ημεδαπή στο Ερατεινό

  Στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης ρευματοκλοπής προχώρησαν άνδρες του Α.Τ. Χρυσούπολης από ημεδαπή γυναίκα 44 ετών στο Ερατεινό. Εις βάρος της 44χρονης σχηματίστηκε δικογραφία, καθώς διαπιστώθηκε να έχει παραβιάσει τη χελώνα και να κάνει χρήση ρεύματος παρανόμως από τον Μάρτιο του 2014 μέχρι και χθες. Η ζημία που υπέστη η ΔΕΗ υπολογίζεται στα 600 ευρώ.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.