Χρονόμετρο

  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ: “Κακόφωνοι και οι ιστορικοί της Καβάλας”!!! Πέραν των δημοσιογράφων για τους οποίους ήδη έχει εκφραστεί!!!

  Δημοσιεύτηκε στις

  Κύριε Σπανέλη

  Σε αρθρογραφία της εφημερίδας σας η οποία αναρτήθηκε και στο διαδίκτυο και ενόσω βρισκόμουν στο Ισραήλ εκπροσωπώντας τον Δήμο Καβάλας , ισχυρισθήκατε αφενός ότι τα ταμεία της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ καθημερινά αδειάζουν  με αποτέλεσμα η νέα διοίκηση να μην βρει τίποτα μετά τις εκλογές και αφετέρου θέσατε θέματα διαφάνειας σχετικά με δύο αναθέσεις της διοίκησης.

  Κατ’ αρχάς θα ήθελα να σας καθησυχάσω (ή να σας θορυβήσω , όπως το πάρει κανείς ), καθώς τα οικονομικά της επιχείρησης είναι ανθηρά και  πολύ καλύτερα από τότε που ανέλαβα την διοίκηση, τόσο μάλιστα ώστε η αντιπολίτευση να με κατηγορεί για το ύψος των καταθέσεων μας και την μη «αξιοποίηση»  τους !!! Είναι μάλιστα τόσο ανθηρά , παρά το εκτελεσθέν μέχρι σήμερα έργο της επιχείρησης τόσο στον τουρισμό και τον πολιτισμό , όσο και στην αξιοποίηση της περιουσίας μας μέσω επενδύσεων που έχουμε υλοποιήσει.

  Όσον αφορά τώρα τις δύο αναθέσεις θα ήθελα να σας ενημερώσω , εάν δεν το γνωρίζετε, , πως αφορούν ενέργειες δράσης των σχεδίων τουριστικής προβολής ετών 2018 και 2019 που ως γνωστόν υλοποιεί η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ μετά από την έγκριση  τους από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η πρώτη αφορά την δημιουργία ντοκυμαντέρ animation με θέμα την ιστορία της πόλης από το 1863 και μετά, το οποίο γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για θέματα ιστορίας της περιοχής μας είμαι σίγουρη ότι τυγχάνει και της αποδοχής σας  και το δεύτερο τον εμπλουτισμό της ολοκαίνουργιας τουριστικής ιστοσελίδας  μας  visitkavala.gr που υλοποίησε η διοίκηση μας, η οποία παρεμπιπτόντως είναι υποψήφια για το πρώτο βραβείο στα κορυφαία βραβεία διαφήμισης και επικοινωνίας Ermis Awards 2019 ,  και την ανανέωση των φωτογραφιών που χρησιμοποιούμε στο έντυπο και ψηφιακό υλικό μας με περισσότερες από τρεις  χιλιάδες  φωτογραφίες (και όχι κάποιες δεκάδες όπως ψευδώς ισχυρίζεστε) όλων των θεματικών ενοτήτων ,  καθώς η γαλάζια πόλη που αναφέρει  το νέο λογότυπο μας, δεν μπορεί να απεικονίζεται με πράσινες θάλασσες όπως γινόταν μέχρι σήμερα!

  Θα συμφωνήσετε νομίζω μαζί μο , άλλωστε θυμίζω αντίστοιχη αρθρογραφία σας σχετικά με τα πορίσματα για την γέφυρα , ότι η εργασία αυτή δεν μπορεί να ανατεθεί παρά μόνο σε ειδικούς,  καθώς και το animation και  το σπικάζ ,  απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις ώστε το αποτέλεσμα να είναι άριστο όπως άλλωστε αξίζει στην ιστορία της πόλης μας, όπως επίσης  και η φωτογράφιση για τουριστική ηλεκτρονική  διαφήμιση  απαιτεί  άρτια καταρτισμένους σε αυτό το είδος φωτογράφους και ειδικό εξοπλισμό  αποτύπωσης και επεξεργασίας.

  Δεδομένου λοιπόν ότι αφενός το κόστος  των 4.000 Ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)  της πρότασης που έγινε στην επιχείρηση για την δημιουργία ντοκιμαντέρ animation με εκφωνήτρια την κ. Μάγια Τσόκλη, η οποία αναγνωρίζεται από όλους  ως η κορυφαία ταξιδιωτική δημοσιογράφος της χώρας, θεωρήθηκε και θεωρείται  από όλους εξαιρετικά συμφέρουσα  για την επιχείρηση και αφετέρου ότι η κάθε φωτογραφία με τα αποκλειστικά δικαιώματα της  αγοράστηκε με το εξευτελιστικό ποσό των 1,5 ευρώ , θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι η Δημωφέλεια με το μικρότερο δυνατόν κόστος κατόρθωσε να υλοποιήσει τις δύο αυτές ενέργειες που προβλέπει το σχέδιο τουριστικής προβολής έχοντας τα εχέγγυα για την καλύτερη ποιότητα της παροχής , καθώς οι εταιρίες στις  οποίες ανατέθηκε η εκτέλεση των έργων  είναι απολύτως εξειδικευμένες στο αντικείμενο αυτό.

  Τέλος και αναφορικά με την  ύπαρξη δύο ιστορικών και ενός φωτογράφου στο επιχειρησιακό οργανόγραμμα της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, αλλά και των ισχυρισμών σας ότι θα μπορούσε να ανατεθεί το έργο αυτό στους συγκεκριμένους υπαλλήλους, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί αυτό, καθώς  αφενός η επιχείρηση δεν περιλαμβάνει στο οργανόγραμμα της κανένα εργαζόμενο με την ειδικότητα του  φωτογράφου αλλά ακόμη και να υπήρχε τέτοιος δεν διαθέτουμε τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό για μία τέτοιου είδους εργασία  και αφετέρου η υπηρεσία διαθέτει μία ιστορικό με σύμβαση οκταμήνου και έναν  εξωτερικό συνεργάτη επιφορτισμένο με τα θέματα του Μουσείου Καπνού  οι οποίοι  και αδυνατούν βεβαίως παντελώς να υλοποιήσουν το συγκεκριμένο project το οποίο απαιτεί  εξειδικευμένες γνώσεις και  ανάλογη εμπειρία, καθώς και φυσικό ταλέντο (χροιά φωνής) .

  Επομένως , καλό θα ήταν να αποδεχθείτε τόσο εσείς όσο και κάποιοι άλλοι , ότι οι εποχές που κάποιες άλλες διοικήσεις είχαν θέσει την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στην απαξίωση, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί και πως σήμερα η επιχείρηση με σχέδιο και όραμα και κυρίως με σεβασμό στα χρήματα του καβαλιώτη δημότη, προχωρά στο επενδυτικό της πρόγραμμα προς όφελος της κοινωνίας της Καβάλας.

  Παρακαλώ για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας και ίσης μεταχείρισης, να δημοσιεύσετε την απάντηση μου τόσο  στην έντυπη όσο και στην διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας σας .

  Μετά τιμής

  Αναστασία Ιωσηφίδου

  Πρόεδρος Δ.Σ. Δημωφέλεια

   

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Νοιώθω ικανοποίηση, γιατί μάθαμε ότι κακόφωνοι δεν είναι μόνο οι δημοσιογράφοι της Καβάλας, αλλά και οι ιστορικοί της.

  Όσο για τα υπόλοιπα κρίνουν οι πολίτες της Καβάλας.

  Θεόδωρος Αν. Σπανέλης


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.