Χρονόμετρο

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΛΙΔΕΙΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ: Σχετικά με το δήθεν κρούσμα κορωνοϊού

  Δημοσιεύτηκε στις

  Από την Διεύθυνση του Πουλίδειου Γηροκομείου, σχετικά με το θετικό κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε σε τρόφιμο του ιδρύματος στις 06/08/2020 ανακοινώνονται τα εξής:

   

  Το πρώτο μοριακό τεστ Covid – 19 που έγινε ιδιωτικά με υπόδειξη γιατρού του ιδρύματος στον συγκεκριμένο φιλοξενούμενο, ήταν αμφίβολο (οριακά θετικό). Διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας για νοσηλεία άλλου νοσήματος και στη συνέχεια προωθήθηκε στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης από όπου επέστρεψε σε πέντε (5) μέρες.

   

  Σε διάστημα οχτώ (8) ημερών του έγιναν αλλεπάλληλα επαναληπτικά μοριακά τεστ Covid – 19 σε πιστοποιημένα εργαστήρια στην Θεσ/νίκη, Αθήνα και δύο (2) στην Αλεξανδρούπολη, τα οποία ήταν όλα αρνητικά, πάντα με συμπαράσταση και αρωγή του Νομίατρου κ. Χρήστου Παπαδόπουλου και του γιατρού του ιδρύματος κ. Διαλεχτό Μεγγίδη.

   

  Παράλληλα έγιναν και συνεχίζουν, σύμφωνα με οδηγίες του ΕΟΔΥ από δύο τεστ Covid – 19 σε όλο του προσωπικό και τους τροφίμους. Όλα έχουν ΑΡΝΗΤΙΚΟ αποτέλεσμα.

   

  Στο Πουλίδειο Γηροκομείο από την εμφάνιση της πανδημίας εφαρμόζονται αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα πρόληψης και αντιμετώπισης που υποδεικνύει ο ΕΟΔΥ.


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.