Χρονόμετρο

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΙΛΙΠΠΩΝ, ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ & ΘΑΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΣΕ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ

  Δημοσιεύτηκε στις

  Μὲ πολλή θλίψη και περίσκεψη και μετά από την σχετική ενημέρωση εκ μέρους των αστυνομικών αρχών σε ό,τι αφορά στην βεβήλωση των ιερών Εικόνων των παρεκκλησίων της ενορίας της αγίας Τριάδος της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως ΦΝΘ στον Λιμένα της Θασου, γνωρίζομε στην κοινή γνώμη τα παρακάτω:

   

  –              Τα όσα θλιβερά συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στο νησί της Θάσου με τους πυροβολισμούς των ιερών εικόνων σε παρεκκλήσια της παραπάνω ενορίας προκαλούν αισθήματα βαθείας λύπης και μεγάλου προβληματισμού στους κληρικούς μας και σε κάθε χριστιανό.

  –              Όπως διεπιστώθη εκ της ερεύνης, η ενέργεια αυτή δεν οφείλεται σε κάποια εκδήλωση μίσους εναντίον της χριστιανικής μας θρησκείας ή χλευασμού των ιερών μας, αλλά βασίσθηκε στην ασεβή και άπρεπη συμπεριφορά ενός ατόμου που έχει ανάγκη από ψυχολογική και ιατρική στήριξη και θεραπεία. Η πράξη αυτή ήταν καθαρά μία κίνηση παράλογη και αψυχολόγητη, και οφείλεται στο δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον και στην μη ομαλή εφηβική ανάπτυξη του δράστη.

  –              Βάσει των σχετικών βεβαιώσεων της αστυνομικής αρχής, το όπλο πού χρησιμοποιήθηκε ήταν αεροβόλο και κατά την παράνομη και ασεβή αυτή πράξη του δράστη δεν τραυματίσθηκε κάποιος παρευρισκόμενος.

  –              Από τούδε και εξής, σε όλα τα παρεκκλήσια που ευρίσκονται στο νησί της Θάσου, και υπάγονται στις ενορίες της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως ΦΝΘ με την υπεύθυνη παρέμβαση των εκκλησιαστικών συμβουλίων τους, και κατόπιν εντολής του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Στεφάνου θα τοποθετηθούν αμέσως κλειδαριές ασφαλείας, οι οποίες θα ανοίγωνται μόνον κατόπιν συνεννοήσεως με τους κατά τόπους υπευθύνους ιερείς, προκειμένου να διαφυλαχθούν τα ιερά και τα όσια της πίστεώς μας.

  –              Είναι γνωστό σε όλους, ότι κατά το παρελθόν, όταν ο μακαριστός Μητροπολίτης Προκόπιος σε συνεργασία με τους εφημερίους του νησιού προέβη στην υποχρεωτική τοποθέτηση κλειδαριών στα εν λόγω παρεκκλήσια, δυστυχώς δέχθηκε εκ μέρους κάποιων ανευθύνων και κοινωνικά ανωρίμων ανθρώπων μεγάλη αντίδραση και δεν ολοκλήρωσε την απόφασή του αυτή.

  –              Άς αντιληφθούν επί τέλους κάποιοι υπεύθυνοι-ανεύθυνοι, ότι δεν μπορούμε να αφήσωμε τα ιερά παρεκκλήσιά μας εντελώς απροστάτευτα από τις κακόβουλες και άρρωστες καταβολές όλων εκείνων που μπορούν μέσα στις επιλογές τους, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα να φθάσουν σε τέτοιες επικίνδυνες και ασεβείς συμπεριφορές.

  –              Δεν θα επιτρέψωμε σε οποιονδήποτε θελήση στο μέλλον με τέτοιους τρόπους να προσβάλη το θρησκευτικό συναίσθημα του ιερού κλήρου και τους ευσεβούς λαού μας. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους για να μην επαναληφθούν παρόμοια ασεβή για την ορθόδοξη χριστιανική πίστη μας και επικίνδυνα για την ανθρώπινη ζωή γεγονότα.

   

  Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

  Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου.

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.