Χρονόμετρο

  ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΑΛΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΤΑΙ – Στόχος η ευαισθητοποίηση των πολιτών

  Δημοσιεύτηκε στις

  Εκστρατεία ενημέρωσης με αφετηρία τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για τους κώδωνες συγκέντρωσης γυαλιού από την αντιδήμαρχο Καθαριότητας

   

  Με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στο μείζον θέμα της ανακύκλωσης όλων των κατηγοριών των αστικών απορριμμάτων, η αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κορίνα Χιώτη – Πρασσά και εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. πραγματοποίησαν εκστρατεία ενημέρωσης προς τους πολίτες, ξεκινώντας από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, σχετικά με τους κώδωνες συγκέντρωσης γυαλιού προς ανακύκλωση.

  Στις δηλώσεις της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης η κ. Χιώτη – Πρασσά, υπογράμμισε ότι «αρχίζει μια εκστρατεία ενημέρωσης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης μας για τους κώδωνες συγκέντρωσης γυαλιού προς ανακύκλωση. Έχουμε μαζί μας συνεργείο από την ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. και την Ε.Ε.Α.Α., για να εξηγήσουμε στους καταστηματάρχες το πώς χρησιμοποιούνται οι κώδωνες, ώστε και οι ίδιοι με την σειρά τους να ενημερώσουν το προσωπικό τους».

  Η αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ποιότητας Ζωής επισήμανε πως το πρόγραμμα ανακύκλωσης εξελίσσεται θετικά, ενώ σε επικοινωνία της με τον ιδιώτη που συλλέγει το γυαλί, ενημερώθηκε ότι οι κώδωνες είναι σχεδόν γεμάτοι!

  Στο πλαίσιο της εκστρατείας, που άρχισε από χθες, διανεμήθηκαν στους καταστηματάρχες του κέντρου, ειδικές τσάντες για γυάλινα απορρίμματα, όπως κι αφίσες, που υποδηλώνουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού.

  Από την πλευρά της, η κ. Χιώτη – Πρασσά διένειμε στους καταστηματάρχες μια επιστολή, στην οποία ανακοινώνεται επίσημα το πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού, όπως και τον κανονισμό καθαριότητας του δήμου Καβάλας.

  Ακόμη, η αντιδήμαρχος Καβάλας απηύθυνε έκκληση στους καταστηματάρχες της πόλης να διπλώνουν τις κούτες πριν τις πετάξουν στους μπλε κάδους, αλλά και να τις βγάζουν διπλωμένες κατά το μεσημεριανό κλείσιμο των καταστημάτων τους, ώστε να εξαλειφθούν οι άσχημες εικόνες στο κέντρο με τις δεκάδες κούτες έξω από τους κάδους, πλησιάζοντας στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

  Να σημειωθεί επίσης ότι εκτός όλων των προαναφερθέντων η αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής διένειμε στους καταστηματάρχες και τον κανονισμό καθαριότητας του δήμου Καβάλας.

  Η εκπρόσωπος της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ., Κυριακή Παπαζώτου, ανέφερε με τη σειρά της ότι ο δήμος Καβάλας, η Ε.Ε.Α.Α. κι η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. έχουν συνάψει μια τριμερή προγραμματική σύμβαση, σύμφωνα με την οποία η Ε.Ε.Α.Α. έχει αναλάβει να τοποθετήσει τους κώδωνες, στο πλαίσιο του προγράμματος συλλογής γυαλιού σε σημεία που υπέδειξε η αρμόδια υπηρεσία του δήμου Καβάλας, κυρίως κοντά σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. «Η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. είναι εδώ για να συντονίσει όλη αυτή την προσπάθεια, δρώντας πάντα υποστηρικτικά στον δήμο Καβάλας. Είναι πολύ σημαντικό να πούμε ότι την αποκομιδή του γυαλιού την αναλαμβάνει η ίδια η Ε.Ε.Α.Α., γεγονός που δεν επιφέρει κανένα κόστος στον δήμο Καβάλας και κατ’ επέκταση στους δημότες».

  Καταλήγοντας, η κ. Παπαζώτου αναφέρθηκε και σε ορισμένες βασικές οδηγίες χρησιμοποίησης των ειδικών κάδων ανακύκλωσης γυαλιού, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να πετάμε σε αυτούς σπασμένα γυαλιά, να ξεπλένουμε τα μπουκάλια, ώστε να μην αφήνουμε υπολείμματα και να αφαιρούμε τα καπάκια.

   

  Δ.Μ.

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.