Χρονόμετρο

  ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο κ. Μιχαηλίδης δεν έχει αντιληφθεί τίποτε από την ετυμηγορία των δημοτών»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Αιχμηρή ανακοίνωση του νεοεκλεγέντα δημάρχου Νέστου σε βάρος του απερχόμενου δημάρχου Σάββα Μιχαηλίδη

   

  Προ ημερών επισκέφθηκα τον απερχόμενο  Δήμαρχο κ. Μιχαηλίδη τόσο για εθιμοτυπικούς λόγους όσο και για μια γενική  πρώτη ενημέρωση. Μου υποσχέθηκε πλήρη συνεργασία και ενημέρωση για όλες εν γένει τις δημοτικές υποθέσεις, γεγονός θετικό για μια νέα Δημοτική Αρχή.

  Δυστυχώς όμως «πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις» διαπιστώνουμε ότι ο κ Μιχαηλίδης δεν έχει αντιληφθεί τίποτε από την ετυμηγορία των δημοτών, θεωρεί ότι ακόμη μπορεί να μας απαξιώνει και να υποτιμά τη νοημοσύνη μας. Τέλος όλα αυτά! Ας το κατανοήσει!

  Ενημερώνω τους δημότες για τις πρακτικές που ακόμη χρησιμοποιεί. Μόλις την Παρασκευή το πρωί ενημερώθηκα, σε επίσκεψη μου, από την υπηρεσία της ΕΥΝΕΣΤΕΙΑΣ ότι έληγε την ίδια μέρα η προθεσμία υποβολής πινάκων επιτυχόντων στο ΑΣΕΠ για τα προγράμματα ΚΗΦΗ και ΙΑΚ συνολικού ύψους 200.000€ και ενώ η υπάλληλος από επταημέρου καλούσε την πρόεδρο ,Κα Γατούλα, εκείνη επίμονα αρνούνταν να τους υπογράψει. Υποχρεώθηκα να παρέμβω για να δεχτεί τελικά να υπογράψει αδιαφορώντας για το γεγονός ότι η μη ολοκλήρωση αποστολής πινάκων στο ΑΣΕΠ αποτελεί παράβαση, όπως επίσης και ότι θα εξέπιπταν εγγυητικές επιστολές ύψους 18.000€ περίπου, σε βάρος της ΕΥΝΕΣΤΕΙΑΣ. Ποιος θα επιβαρυνόταν την οικονομική ζημιά; Θα την καταλόγιζαν στην ΕΥΝΕΣΤΕΙΑ; Στους υπαλλήλους ή… θα τα πλήρωνε η κ Πρόεδρος από την τσέπη της;  Και φυσικά πλήρη αδιαφορία για το ότι 15 υπάλληλοι θα μείνουν χωρίς δουλειά.

  Το ερώτημα γιατί όλα αυτά; Πάρα πολύ απλό, για να γνωρίζετε τη νοοτροπία αυτών που διοικούσαν τον Δήμο. Θα έχανε η ΕΥΝΕΣΤΕΙΑ με τις σκόπιμες καθυστερήσεις το δικαίωμα  υπογραφής συμβάσεων για το ΚΗΦΗ και το ΙΑΚ έως την 30 Ιουνίου 2014. Θα έπρεπε λοιπόν ή να κλείσει τα δύο προγράμματα ή να συνεχίσει να τα υλοποιεί  με δημοτικά λεφτά. Που θα βρεθούν τέτοιες εποχές 200.000€ από τον χρεωμένο Δήμο μας; Δεν τους ενδιαφέρει. Υποχρεωτικά θα έκλειναν τα προγράμματα, με ότι αυτό συνεπάγεται και θα ερχόταν να μας συκοφαντήσουν ότι φταίμε εμείς γι αυτό. Με τέτοιες πρακτικές πιστεύουν ότι θα δικαιωθούν οι ψίθυροι που οι ίδιοι διαδίδουν, δηλαδή « θα λείψει η δημοτική Αρχή του Μιχαηλίδη από τον Δήμο».

  Θα παρακολουθούμε στενά το θέμα μέχρι υπογραφής των συμβάσεων. Την κωλυσιεργία ή την σκόπιμη καθυστέρηση τη νοοτροπία του «να καούν όλα τώρα που χάσαμε», δε την ανεχόμαστε. Θα ενημερώνουμε με κάθε τρόπο τους δημότες για την μικροπολιτική σας. Φερθείτε με ψυχραιμία και κάντε ότι χρειάζεται να μη χαθούν τα δύο αυτά προγράμματα και φυσικά το πρόγραμμα ΕΣΠΑ που ακολουθεί για τα τροφεία. Και ενώ είπαμε ήταν ένα ατυχές γεγονός, μας ετοίμασαν και άλλη έκπληξη.

  Ενημερώθηκα από συνδημότες μου που ήταν υπάλληλοι της περιβόητης ΚΟΙΝΣΕΠ ότι σήμερα άρχισαν οι απολύσεις. Και εδώ η διοίκηση Μιχαηλίδη έδωσε «ρεσιτάλ», θα έλεγα. Ο λογιστής δίνοντας την απόλυση σε κάθε εργαζόμενο, του έλεγε ότι η «Νέα διοίκηση» (εμείς δηλαδή) θέλει τη νομιμότητα και «σας διώχνει ο Τσομπανόπουλος». Προφανώς  παραδέχονται και οι ίδιοι ότι παρανόμησαν.

  Βεβαίως και έχω ζητήσει να λειτουργεί ο Δήμος ΝΟΜΙΜΑ πλέον. Αλλά κ.Μιχαηλίδη εγώ δεν προσέλαβα κανέναν και δεν απολύω κανέναν. Δικό σας έργο είναι. Και για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, το Δημοτικό Συμβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε τη σύναψη σύμβασης με την ΚΟΙΝΣΕΠ για 32 εργάτες και 7 άτομα υποστηρικτικό προσωπικό . Υπάρχουν επίσημες αποφάσεις που το αποδεικνύουν, εμείς μάλιστα διατυπώσαμε και  θέσεις περί αξιοκρατίας αλλά αδιαφόρησαν (εκλογές γαρ εν όψει). Αν τολμούν ας με διαψεύσουν.

  Ξέρετε τι έκανε αντ’ αυτού ο Δήμαρχος συμπολίτες; Κατά παράβαση κάθε απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου προσέλαβε για εξαγορά ψήφων, συνειδήσεων και υποψηφίων, 75 άτομα με σύμβαση και άγνωστο αριθμό χωρίς καμιά σύμβαση. Βέβαια ήταν σίγουρος ότι θα… επανεκλεγεί . Επειδή όμως οι δημότες είχαν άλλη άποψη, βρέθηκε μπροστά στο αδιέξοδο των ενεργειών του και τους απολύει για να επανέλθει στο νόμιμο αριθμό. (Άλλωστε και στις προηγούμενες εκλογές τα ίδια έκανε. Πολλοί συνδημότες μας το ξέρουν και με οδυνηρό τρόπο.)

  Αντιληφθείτε  επιτέλους κ Δήμαρχε ότι χάσατε τις εκλογές και φερθείτε με σοβαρότητα. Τελικά αυτό που με λυπεί περισσότερο από όλα είναι ότι ενώ εσείς κινείτε τα νήματα, εσείς δίνετε εντολές για όλα, ΚΡΥΒΕΣΤΕ πισω από τους συνεργάτες σας είτε λέγονται πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΕΙΑΣ είτε Πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ ή παλαιότερα Γενική Γραμματέας ή Αντιδήμαρχοι. Εσείς μονίμως στη σκιά. Εκθέτετε μόνιμα τους συνεργάτες σας μη έχοντας το θάρρος να βγείτε μπροστά, αναλαμβάνοντας την ευθύνη των εντολών που τους δίνετε. ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΣΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ  ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ. Δε θα σας επιτρέψουμε επειδή χάσατε τη θέση του Δημάρχου, να υλοποιήσετε με την πρακτική σας το «γαία και πυρί μιχθήτω» (μια και πάντα σας άρεσαν τα ρητά) για τον Δήμο Νέστου.

  Υ.Γ  Ελπίζω οι τοπικές εφημερίδες που εξήρατε έως τώρα την υπευθυνότητα του δημάρχου να λάβετε θέση επί των ανωτέρω  πρακτικών  του κ Μιχαηλίδη.

   


  Δημοσιεύτηκε στις 4

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.