Χρονόμετρο

  Β. Παππάς: Μόνο με στοχευμένες δράσεις θα οδηγηθούμε σε ανάσχεση της ανεργίας

  Δημοσιεύτηκε στις

  Προεκλογική κίνηση της ΚΑΠ

   

  Με τον περιφερειακό διευθυντή του ΟΑΕΔ και τη διευθύντρια του Κέντρου Προώθησης Απασχόλησης της ίδιας υπηρεσίας, συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Βαγγέλης Παππάς. Ο επικεφαλής της «Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης» ενημερώθηκε για τα στοιχεία που αποτυπώνουν την ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει κάθε οικογένεια της Καβάλας δηλαδή, για τα ποσοστά της ανεργίας καθώς και για τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, τα οποία όμως αποτελούν μόνο μια πρόσκαιρη ανακούφιση στο πρόβλημα.

   

  Ο κ. Παππάς εξέφρασε την άποψη ότι οι μισθοί πρέπει ν’ ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες μιας οικογένειας και είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στο σχεδιασμό του προγράμματος του συνδυασμού, που αφορά σε στοχευμένες δράσεις για ανάσχεση της ανεργίας, οι οποίες δημιουργούν προϋποθέσεις για απασχόληση με στόχο να μειωθούν σιγά – σιγά όσοι έχουν την ανάγκη να καταφεύγουν σε κοινωνικές δομές όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενώ εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του στις ελαστικές μορφές απασχόλησης.

   

  Επισκέφθηκε τους χώρους ΕΠΑΣ Μαθητείας όπου φοιτούν 220 νέοι από όλο το νομό Καβάλας και δήλωσε αποφασισμένος να στηρίξει με όποιο δυνατό τρόπο τις πρακτικές εκείνες που θα αυξήσουν τον αριθμό απορρόφησης των νέων αποφοίτων σε δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία αποτελεί σήμερα τη μοναδική διέξοδο γι αυτούς αφού, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό σε μεγάλο ποσοστό για τον ιδιωτικό τομέα.

   

  Κατά τη διάρκεια των επαφών του ο κ. Παππάς, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με συναλλασσόμενους και εργαζόμενους στις υπηρεσίες αυτές και να απαντήσει σε διάφορα ερωτήματα που του έθεσαν, μεταξύ άλλων αναφορικά με την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, την κατάσταση που επικρατεί στους κοινόχρηστους χώρους και τις παραλίες, θέματα σχετικά με τα αδέσποτα ζώα καθώς και με την πρόοδο του Σχεδίου Πόλης Περιγιαλίου.

   

   

  Ο Βαγγέλης Παππάς στον Αμυγδαλεώνα:

  «Δεν είμαστε λιμοκοντόροι με γραβάτες αλλά, άνθρωποι του αγώνα»

   

  amygdaleonas 2

  Ούτε ο Αμυγδαλεώνας ξέφυγε από την εγκατάλειψη της απερχόμενης δημοτικής Αρχής, είναι η διαπίστωση από τις επαφές που είχε στον οικισμό ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Βαγγέλης Παππάς. Στο πλαίσιο ομιλίας του προς τους κατοίκους της περιοχής, ο επικεφαλής της «Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης» σχολίασε τα παράπονα που του μετέφεραν για την κατάσταση που επικρατεί σε έναν οικισμό που δεν έχει σωστό οδικό δίκτυο, έχει παλιό δίκτυο ύδρευσης με την υποψία ότι ενδέχεται να υπάρχουν και σωλήνες αμιάντου, με πλήρη εγκατάλειψη στους κοινόχρηστους κι αθλητικούς χώρους.αβάλας Βαγγέλης Παππάς.

  «Για μας, ο Αμυγδαλεώνας δε θα διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη συνοικία. Θα κρατήσουμε ο,τιδήποτε ωραίο έχει και θα το κάνουμε ομορφότερο», είπε χαρακτηριστικά

  amygdaleonas 1

  ο κ. Παππάς.

  Ο ίδιος, κάνοντας αναφορά στο θέμα που απασχολεί κάθε οικογένεια, την ανεργία, ανέλυσε τις προτάσεις του συνδυασμού για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού με ανάπλαση στην αρχαία Εγνατία οδό, δράσεις για την προώθηση των τοπικών προϊόντων και των δυναμικών καλλιεργειών: «αν δεν μεγαλώσουμε την οικονομία της πόλης δε θα δούμε ανάπτυξη. Δεν αρκεί μια υποτυπώδης εκμετάλλευση του τουριστικού προϊόντος.  Πρέπει να σηκωθούμε όρθιοι και να χτυπήσουμε εμείς την κρίση. Να πούμε ότι εμείς, θα ζήσουμε μέσα από αυτά που κατέχουμε και θα τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε, να μην φεύγουν στο εξωτερικό τα παιδιά που σπουδάσαμε με το αίμα της ψυχής μας.

  Λέμε όχι στην χαμένη αξιοπρέπεια των Κοινωνικών Παντοπωλείων. Δεν μας αξίζει! Στόχος μας είναι ν’ αγωνιστούμε και ν’ απαιτήσουμε δουλειά, όχι ένα ξεροκόμματο. Θα δημιουργήσουμε τους όρους εκείνους ώστε σιγά – σιγά να μειωθούν αυτοί που έχουν ανάγκη καταφυγής σε τέτοιες δομές», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

  Ο επικεφαλής της ΚΑΠ ζήτησε για μια ακόμη φορά από τους συνδημότες, να είναι προσεκτικοί στην επιλογή που θα κάνουν προσερχόμενοι στις κάλπες λέγοντας:«Έχουν αλλάξει πολλά στο πολιτικό σκηνικό την τελευταία τετραετία. Τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα, υπάρχει ένα μίγμα πολιτικής όπου δεν έχουμε μόνο τον κ. Σιμιτσή αλλά και την κα Τσανάκα η οποία ανερυθρίαστα λέει ότι το ίδιο πράγμα θα είναι είτε με εκείνη είτε με τον κ. Σιμιτσή. Τι θα αλλάξει αν φύγει ένας ανύπαρκτος -κατά γενική ομολογία- δήμαρχος κι έρθει ένας άλλος ο οποίος πιστεύει τα ίδια πράγματα, που δεν παίρνει θέση για μεγάλα θέματα, που απουσιάζει από συναντήσεις για τον ΤΑΡ και την ιδιωτικοποίηση του νερού; Στο γήπεδο όμως πήγε η κα Τσανάκα διότι, εκεί δε θα της ζητήσει κανείς να τοποθετηθεί για το μέλλον του δήμου και της κοινωνίας! Είναι δέσμια της πολιτικής  και των συμφερόντων που θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν δημόσια αγαθά όπως το νερό. Γι αυτό πρέπει να προσέξουμε σε αυτές τις εκλογές».

   

  Ο κ. Παππάς κατέληξε στην ομιλία του λέγοντας: «Βάζουμε τον πήχη πολύ ψηλά. Δεν είμαστε λιμοκοντόροι με γραβάτες αλλά, άνθρωποι του αγώνα. Δεν είμαστε ίδιοι. Δεν είμαστε περίπου ίδιοι. Στο δίκαιο αίτημα των δημοτών δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο. Θα συγκρουστούμε με ό,τι συνιστά κατεστημένο. Δεν θα αφήσουμε τον οποιονδήποτε να καθορίζει την τύχη της πόλης. Θα είμαστε αποτελεσματικοί. Θα είμαστε διαφορετικοί».

   

  Ακολούθησε συζήτηση με κατοίκους που έθεσαν προς τον κ. Παππά επί μέρους ερωτήματα και ζήτησαν διευκρινίσεις για το πρόγραμμα που καταθέτει ο συνδυασμός.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.