Χρονόμετρο
Xristos Gakis

  Αμφίπολη: Με βροχή υποδέχθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη το μνημείο στον Τύμβο Καστά

  Δημοσιεύτηκε στις

  Στην Αμφίπολη βρίσκεται από το πρωί, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Παρόντες στην επίσκεψη ο βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος καθώς και οι βουλευτές Όλγα Κεφαλογιάννη, Έλενα Ράπτη, ο ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος και ο υπεύθυνος Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης.

  Ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την αναπληρώτρια έφορο αρχαιοτήτων Σερρών Πέπη Μάλαμα, επσικέφτηκε τον Τύμβο Καστά, όπου εκεί τον υποδέχθηκε και τον ξενάγησε η αρχαιολόγος και ανασκαφέας του μνημείο Κατερίνα Περιστέρη. Στην συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του από τα όσα είδε εντός του μνημείου και αυτό ήταν το αντικείμενο του σχολιασμού όταν, αμέσως μετά, κάθησε για καφέ στο αναψυκτήριο της Μεσσολακκιάς. Εκεί τον υποδέχθηκα πάρα πολύς κόσμος που ήθελε να του σφίξει το χέρι και να ακούσει τις εντυπώσεις του από τοι μνημείο. “Πρόεδρε ήρθες και μας έφερες βροχή που την έχουμε ανάγκη οι αγρότες” του είπε κατοίκος της Μεσολακκιάς. Ο δήμαρχος Αμφίπολης Κώστας Μελίτος πρόσφερε στον κ. Μητσοτάκη δύο βιβλία με την ιστορία της περιοχής. Τέλος ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το μνημειο θα γίνει επισκέψιμο  σε 2-3 χρόνια

   

  Σε δηλώσεις του σχετικά με την χρονολόγηση του μνημείου ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το μνημείο είναι του τετάρτου αιώνα π.Χ., επίσης δεσμεύθηκε για την σύνδεσης του πολιτισμού με την ιστορία, ενώ υποσχέθηκε να γυρίσει στην Μεσολακκιά ως πρωθυπουργός. Κλείνοντας την επισκεψή του ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτισε τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί και αποχώρησε. Επίσης σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε χωρίς καμία αμφιβολία ότι το μνημείο είναι μακεδονικό.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.