Χρονόμετρο

  Πάει Αμφίπολη και ο Ιερώνυμος

  Δημοσιεύτηκε στις

  Έτοιμος να καταθέσει αίτημα προς το υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να του επιτραπεί να επισκεφθεί τον χώρο των ανασκαφών της Αμφίπολης, είναι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.
  Σύμφωνα με πληροφορίες του dogma.gr , ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στον λόφο Καστά.
  Ο κ. Ιερώνυμος είναι απόφοιτος του τμήματος αρχαιολογίας της φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μάλιστα πριν πιάσει τον… Σταυρό είχε πιάσει την αρχαιολογική σκαπάνη, εργαζόμενος ως πανεπιστημιακός βοηθός δίπλα στον διεθνούς φήμης Έλληνα αρχαιολόγο, Αναστάσιο Ορλάνδο.
  Οι άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον Αρχιεπίσκοπο, ξέρουν την αγάπη του για την αρχαιολογία την οποία ποτέ δεν εγκατέλειψε παρά το γεγονός πως τελικά αποφάσισε να αφιερωθεί στην Εκκλησία. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως επί των ημερών του στην Μητρόπολη Θηβών, αναστηλώθηκαν τα περισσότερα χριστιανικά μνημεία της Βοιωτίας.
  Σύμφωνα, πάντως, με τις ίδιες πηγές του dogma.gr το αίτημα θα κατατεθεί για επίσκεψη μετά την ενθρόνιση του μητροπολίτη Γρεβενών, κ. Δαυίδ, στις 2 Νοεμβρίου, οπότε και ο Αρχιεπίσκοπος θα βρεθεί για λίγο στην Μακεδονία

   

  foto.stoxos.gr


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.