Χρονόμετρο

  «Ψηλά» και φέτος η παραλία της Αλυκής στην Θάσο

  Δημοσιεύτηκε στις

  Μπορεί να έχουμε «καεί» ήδη από τις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά η τουριστική σεζόν δεν έχει ξεκίνησε, ούτε για την Καβάλα, ούτε για την Θάσο. Αυτό το Σαββατοκύριακο μας τα χάλασε και ο καιρός. Ωστόσο, χθές υπήρχε συνωστισμός την παραλία της Αλυκής στην Θάσο, αποδεικνύονταν την διαχρονική της αξία της παραλίας, παντός καιρού κυριολεκτικά. Σε απόσταση 500 μέτρων, και από τις δύο πλευρές του δρόμου ήταν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και στην παραλία, που είναι και μικρή, γινόταν πανικός.

   

  Βέβαια δεν είναι καμία τυχαία παραλία, ξεχωρίζει για την φυσική ομορφιά της, την μοναδική γαλαζοπράσινη θάλασσα και το μοναδικό αρχαιολογικό ενδιαφέρον που διαθέτει η περιοχή. Στο ακρωτήριο το σπάνιο λατομείο, που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νερού. Να θυμίσουμε ότι εδώ έγινε και η εξόρυξη όλων των όγκων λευκού μαρμάρου, οι οποίοι με πλοία μεταφέρθηκαν μέχρι την Αμφίπολη για την οικοδόμηση του περιβόλου, του μνημείου και των γλυπτών του Καστά.


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.