Χρονόμετρο

  Κατάργηση του Ε.Φ.Κ. για την E.L.F.E. ζήτησε από Αλεξιάδη ο Παυλίδης

  Δημοσιεύτηκε στις

  Στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας βρέθηκε σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, με τον αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο να τον υποδέχεται στο γραφείο του, παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργου Παυλίδη, ενώ προσκεκλημένοι ήταν οι τέσσερις τοπικοί βουλευτές, αλλά και οι δήμαρχοι της Π.Ε. Καβάλας.

  Στην αρχή, έγινε αναφορά στο χθεσινό περιστατικό, όπου άγνωστοι έστειλαν φάκελο με σφαίρα στο γραφείο του κ. Αλεξιάδη, με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών να αναφέρει ότι αποτελεί επιδίωξη του η δημιουργία μόνιμου διαύλου επικοινωνίας με την Καβάλα και την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. γενικότερα, επαναλαμβάνοντας ότι θα είναι στη διάθεση των τοπικών αρχών για την επίλυση προβλημάτων, που χρονίζουν.

  Σειρά πήρε στη συνέχεια, ο Γ. Παυλίδης, ο οποίος αφού καταδίκασε το συμβάν με το απειλητικό σημείωμα και είχε παραλήπτη τον κ. Αλεξιάδη, έθεσε ορισμένα «καυτά» θέματα της ευρύτερης περιοχής, όπως η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, που χρησιμοποιεί η λιπασματοβιομηχανία E.L.F.E. ως πρώτη ύλη, η δημιουργία δικτύου οικιακού φυσικού αερίου στις πρωτεύουσες των πέντε περιφερειακών ενοτήτων της Α.Μ.-Θ. (σ.σ. σημείωσε ότι η δαπάνη για θέρμανση των κατοίκων της Περιφέρειας ανέρχεται στο πενταπλάσιο με τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα), η επίσπευση των διαδικασιών για χορήγηση βίζας 72 ωρών στους Τούρκους επισκέπτες, όπως επίσης και στην άμεση επιδιόρθωση των ζημιών κατά μήκος της Εγνατίας Οδού.

  Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι ενώ κανονικά πληρώνονται τα διόδια, εντούτοις η εταιρεία έως σήμερα δεν έχει κάνει τίποτε για την αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο.

  Ακόμη, έθιξε το ζήτημα να προχωρήσουν οι εργασίες στον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας και να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη συνεργασία με τις βουλγαρικές αρχές, μια και υπολογίζεται ότι «μόνο το φετινό καλοκαίρι διήλθαν από τον συγκεκριμένο σταθμό πάνω από 5,5 εκατ. άνθρωποι, που είναι και εν δυνάμει τουρίστες, όταν τα προηγούμενα χρόνια μετά βίας περνούσαν 300.000 άνθρωποι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Παυλίδης.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.