Χρονόμετρο

  Για μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης της Καβάλας έκανε λόγο ο Τρ. Αλεξιάδης

  Δημοσιεύτηκε στις

   Τι είπε για το πετρέλαιο θέρμανσης

   

   

  Για τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, με το πέρας των επαφών του με τους τοπικούς και παραγωγικούς φορείς κατά το τελευταίο διήμερο, υπογραμμίζοντας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η «η περίοδος υποβάθμισης της Καβάλας τελείωσε».

  Ο κ. Αλεξιάδης ξεκαθάρισε ότι «τελείωσε η περίοδος υποβάθμισης του λιμένα της Καβάλας και γενικότερα όλης της περιοχής», υπογραμμίζοντας ότι η μεγάλη προοπτική που εμφανίζει για ανάπτυξη η Καβάλα είναι εφικτή λόγω και της γεωστρατηγικής της θέσης, αρκεί να υπάρξει κατάλληλος προγραμματισμός, αξιολόγηση και στόχευση, «ώστε να δοθεί επιτέλους η τύχη που της αξίζει», όπως χαρακτηριστικά τόνισε και συμπλήρωσε ότι η παρουσία του στην πόλη απ’ όπου κατάγεται δεν έχει καμιά «μαυρογιαλούρικη», πολιτικάντικη λογική, αλλά έρχεται, ώστε μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο να συνεισφέρει και να πιέσει, για να υπάρξουν αποτελέσματα και χωρίς να θέλει να εισπράξει κομματικά οφέλη.

   

  Τα μισά χρήματα φέτος για το επίδομα θέρμανσης

  Ερωτηθείς για το πλαίσιο που θα εφαρμοστεί στο πετρέλαιο θέρμανσης, όπως και την καταβολή του επιδόματος προς τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες, ο κ. Αλεξιάδης απάντησε ότι η κυβέρνηση κινείται εντός των όρων της συμφωνίας που υπέγραψε με τους δανειστές και επικυρώθηκε στον νόμο 4336/2015. «Κινούμαστε στο πλαίσιο της συμφωνίας», τόνισε ο κ. Αλεξιάδης και «ταυτόχρονα διαπραγματευόμαστε», συμπληρώνοντας ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εκδοθεί η απόφαση για το τι θα ισχύσει τον φετινό χειμώνα.

  Βεβαίως, ενημέρωσε ότι για το επίδομα θέρμανσης θα δοθούν τα μισά χρήματα σε σχέση με πέρυσι (105 εκατ. ευρώ, αντί για 210 εκατ. ευρώ), άρα θα υπάρχουν και λιγότεροι δικαιούχοι, οι οποίοι θα επιλεγούν με δίκαια κριτήρια, ώστε να βοηθηθούν οι φτωχότεροι.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.