Χρονόμετρο

  Mεταθανάτια βράβευση από την Aκαδημία Αθηνών του 15χρονου Τηλέμαχου Τσιμηρίκα

  Δημοσιεύτηκε στις

  Το άτυχο παιδί από τη Μεσορόπη Παγγαίου έχασε τη ζωή καθώς προσπαθούσε να σώσει τα αδέλφια του από το φλεγόμενο σπίτι των παππούδων του

   

   

  Η Ακαδημία Αθηνών απεφάσισε ομοφώνως να τιμήσει βραβεύουσα μεταθανατίως τον 15χρονο Τηλέμαχο Τσιμηρίκα , δια την ηρωική πράξη αυτοθυσίας του, όστις ενώ είχε σωθεί εξελθών της φλεγομένης οικίας του παππού του εις Μεσορόπη Παγγαίου όπου διέμενε, εισήλθεν εκ νέου εις την φλεγομένην οικία δια να διασώσει τα εναπομείναντα 2 αδέλφια του, Ανδρέα ετών 5 και Γεράσιμο ετών 7, με αποτέλεσμα να καούν και τα 3 αδέλφια μαζί. Το θλιβερό συμβάν έλαβε χώρο στις 8.12.2012.

  Την έγγραφη πρόταση, συγκέντρωση δικαιολογητικών- Βεβαίωση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανάτυπα Τοπικών Εφημερίδων κλπ- και υποβολή των, εις κ. Πρόεδρον της Ακαδημίας Αθηνών, δια την Βράβευση μεταθανατίως υπό της Ακαδημίας Αθηνών, του ηρωικού Τηλέμαχου Τσιμηρίκα δια την ηρωική πράξη αυτοθυσίας του, έκαμε ο συνταξιούχος ιατρός. Δρ. Δημήτριος Ι. Αστεριάδης, FICS,CICD,ISDE, Διδάκτωρ Παν. Αθηνών, τ. Δ/ντή Β’ Χειρ. Κλιν. ΓΝΚ, τ. Πρόεδρος ΙΕΚ, Ομότιμο Μέλος της Ελλην. Χειρ. Εταιρείας Αθηνών, Επιστημονικός Συνεργάτης Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Παν. Θράκης, αιτήσας συνάμα την συνεπικουρία 2 τέως Προέδρων της Ακαδημίας Αθηνών, των κ.κ. Γρ. Σκαλκέα και Κ. Στεφανή συμφοιτητών και φίλων του, ήτις πρόταση του εγένετο ομοφώνως αποδεκτή υπό της Ακαδημίας Αθηνών.

  Η τελετή μεταθανατίου Βραβεύσεως του 15χρονου Τηλέμαχου Τσιμηρίκα θα λάβει χώρα στις 20.12.2013 ημέρα Παρασκευή και ώρα 6 μ.μ στην Αθήνα σε Πανηγυρική Συνεδρίαση στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών της Ακαδημίας Αθηνών.

  Ειδοποιήθηκαν ήδη η οι γονείς του τιμωμένου Τηλέμαχου Τσιμηρίκαγια ίνα παραστούν εις την τελετήν και παραλάβουν την μεταθανάτιο Βράβευση του υιού των.

  Στην Τελετή Βραβεύσεως προσεκλήθη υπό της Ακαδημίας Αθηνών για να παραστεί και ο εισηγηθείς και μεριμνήσας δια την μεταθανάτιο βράβευση χειρουργός κ. Δημήτριος Αστεριάδης.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.