Χρονόμετρο

  ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

  Δημοσιεύτηκε στις

  Η Ο.Ε.Χ.Β.Ε. ζητάει από το Υπουργείο Εργασίας την σύγκλιση διαδικασίας για την εξεύρεση λύσης στο θέμα των λιπασμάτων Καβάλας. Συγκεκριμένα αναφορικά με την εργατική διαφορά στην Λιπασματοβιομηχανία Ν. Καρβάλης, που επί τριετίας ταλαιπωρεί τους εργαζομένους και ενώ εν τω μεταξύ έχει εκδοθεί πληθώρα δικαστικών αποφάσεων και έχει μεσολαβήσει η υπογραφή εξώδικης επίλυσης, η οποία όμως τελεί ακόμα σε εκκρεμότητα, ζητάμε άμεσα τη σύγκληση συμφιλιωτικής διαδικασίας, προκειμένου ενώπιον σας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου σας να εξασφαλιστούν, δια της τήρησης των αναληφθέντων από την εργοδοτική πλευρά δεσμεύσεων αφενός μεν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων αφετέρου δε η εύρυθμη λειτουργία του εργοστασίου.

  Προκειμένου δε η τριμερής συνάντηση να καταστεί εποικοδομητική, θεωρούμε απαραίτητο σε αυτή να κληθούν προς γόνιμο διάλογο άπασες οι συμβαλλόμενες στην εξωδικαστική επίλυση και δραστηριοποιούμενες στο βιομηχανικό συγκρότημα των λιπασμάτων της Ν. Καρβάλης κάτωθι εταιρείες: ELFES.A., ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ, PFICLtd, ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ, CENTROFAROSERVICESLTDATHENS.

  Επ’ ευκαιρία δε των ανωτέρω θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων στα Λιπάσματα Ν. Καρβάλης απασχολείται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου δημιουργώντας συνθήκες απόλυτης ανασφάλειας όχι μόνο στις εργασιακές σχέσεις αλλά και στην ασφαλή λειτουργία του εργοστασίου, ενώ θεωρούμε ότι και δική σας πεποίθηση αποτελεί το γεγονός ότι οι βαριές χημικές βιομηχανίες της Χώρας πρέπει να λειτουργούν με κανόνες ασφαλείας και εκπαιδευμένο και σταθερό προσωπικό για την αποφυγή σοβαρών ατυχημάτων.


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.