Χρονόμετρο

  ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ: Προς «μετωπική σύγκρουση» εργαζόμενοι και ΔΙΑΑΜΑΘ, για την μεταφορά των απορριμμάτων

  Δημοσιεύτηκε στις

  Ανυποψίαστοι οι δημότες θα κληθούν τα πληρώσουν τετραπλάσιο κόστος

   

  Για ακόμη μια φορά η πολιτική της ΔΙΑΑΜΑΘ γίνεται η αφορμή για να οδηγηθούν, με μαθηματική ακρίβεια σε σύγκρουση, οι εργαζόμενοι στους δήμους της Περιφέρειας ΑΜΘ με τους δημάρχους. Τη Δευτέρα το βράδυ, την συζήτηση – ενημέρωση για την λειτουργία της ΔΙΑΑΜΑΘ παρακολούθησαν, τόσο ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Καβάλας Κώστας Γερακίνης, όσο και εκπρόσωποι των εργαζομένων, από άλλους νομούς της Περιφέρειας ΑΜΘ.

  Μάλιστα κάποια στιγμή στην διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ. Γερακίνης πήρε το λόγο για να διατυπώσει ένα πολύ σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων και πόσο θα επιβαρυνθεί αυτό μετά την ιδιωτικοποίηση με τον τρόπο που την προωθεί η ΔΙΑΑΜΑΘ. Συγκεκριμένα ο κ. Γερακίνης αποκάλυψε ότι «σήμερα ο Δήμος Καβάλας έχει τρείς οδηγούς για το έργο αυτό, που έχει να κάνει με την μεταφορά τεσσάρων συρμών, τριών στον ΧΥΤΥ με τα απορρίμματα του πράσινου κάδου και ενός στην Ξάνθη με τα υλικά της ανακύκλωσης. Για να γίνει αυτό το έργο υπάρχουν τρείς οδηγοί, όπου μαζί με τα καύσιμα και την συντήρηση των οχημάτων το ετήσιο κόστος φτάνει τα 121.260 ευρώ. Αν υλοποιηθεί η πρόταση της ΔΙΑΑΜΑΘ για εκχώρηση του έργου αυτού σε ιδιώτη, το κόστος θα αυξηθεί κατά 384.000 ευρώ, φτάνοντας περίπου τις 400.000 ευρώ το χρόνο».

   

  Μάλιστα όπως κατήγγειλε ο κ. Γερακίνης, αυτό είναι ένα υπέρογκο βάρος που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί και μάλιστα τους προκαλεί εντύπωση που στον συγκεκριμένο διαγωνισμό της ΔΙΑΑΜΑΘ, προβλέπεται ότι η μεταφορά πρέπει να γίνεται με ένα συγκεκριμένου τύπου αυτοκίνητο (euro 6) που στην Ελλάδα το διαθέτει μια και μόνο εταιρία, αφήνοντας υπονοούμενα για φωτογραφικό διαγωνισμό!!!

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.