Χρονόμετρο

  Το 4th Kavala Air Sea Show: Χορταστικό και αναβαθμισμένο

  Δημοσιεύτηκε στις

  Διεθνή χαρακτήρα παίρνει το 4th Kavala Air Sea Show, με τη συμμετοχή πληρωμάτων από άλλες τέσσερις χώρες – Πολυμελής η αποστολή του Βασιλικού Μαχητικού Σμήνους της Σαουδικής Αραβίας, που κοσμεί τη φετινή διοργάνωση

   

  Αναβαθμισμένο και ποιοτικά καλύτερο προβλέπεται να είναι το 4th Kavala Air Sea Show, με τον κύριο όγκο του προγράμματος να πραγματοποιείται το τριήμερο 20-22 Ιουνίου. Οι τελευταίες λεπτομέρειες του αεροπορικού-ναυτικού σόου ρυθμίζονται εντός της εβδομάδας που διανύουμε, ενώ από τη Δευτέρα ξεκινάνε οι δοκιμαστικές πτήσεις για το preshow μέχρι την Τετάρτη, ώστε να παρακινηθούν πολίτες και επισκέπτες από γειτονικές περιοχές της Καβάλας και της Θάσου και να βρεθούν εκείνο το τριήμερο στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος» για να παρακολουθήσουν από κοντά τη φετινή διοργάνωση.

  Σήμερα, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Παναγιώτης Γεωργιάδης, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, υπογραμμίζοντας ότι το 4th Kavala Air Sea Show αποκτά διεθνή χαρακτήρα, με τη συμμετοχή πληρωμάτων από τέσσερις χώρες, όπως η Σερβία, η Ιταλία, η Γερμανία, με κυριότερη, όμως, όλων αυτή του Βασιλικού Μαχητικού Σμήνους της Σαουδικής Αραβίας (8 μαχητικά αεροσκάφη και αποστολή 60 ατόμων).

  Στο φετινό σόου θα πάρουν μέρος εμπλέκονται πέντε διαφορετικά υπουργεία, 53 φορείς (κρατικοί, αυτοδιοικητικοί, σύλλογοι), 43 εναέρια μέσα, ενώ τη διοργάνωση θα υποστηρίξουν 100 εθελοντές, χωρισμένοι σε 18 ομάδες, καλύπτοντας όλη την έκταση του παραλιακού μετώπου.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι θα υπάρξουν άλλες 10 παράλληλες δράσεις τις ημέρες Παρασκευή 21/6 και το Σάββατο 22/6, που θα λάβει χώρα το πρόγραμμα των πτήσεων, με το σόου να παίρνει χαρακτήρα φεστιβάλ.

  Ο προϋπολογισμός του σόου φτάνει τις 56.000 ευρώ, όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, με το Βασιλικό Σμήνος της Σ. Αραβίας να καλύπτει εξ ολοκλήρου το κόστος των πτήσεων, ενώ για την έλευση του πληρώματος Pioneer απαιτήθηκαν μόλις 6.000 ευρώ έναντι 18.000 ευρώ το 2011.

  Σε ότι αφορά το πτητικό πρόγραμμα, η παρουσία των έξι αεροσκαφών (Saudi Hawks) του Μαχητικού Σμήνους της Σ. Αραβίας στον αέρα της Καβάλας θα διαρκέσει 18-20 λεπτά, που θα είναι και το χάι-λάιτ του 4th Kavala Air Sea Show, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι πτήσεις της ιταλικής αντιπροσωπείας Pioneer, των βομβαρδιστικών αεροσκαφών Α-7 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (θα σηκωθούν από τον Άραξο και θα επιστρέψουν στη βάση τους αμέσως μετά την επιχείρηση χωρίς ανεφοδιασμό), τα οποία αποσύρονται τον προσεχή Σεπτέμβρη, της ομάδας «Ζευς» της Ε.Π.Α., αλλά και δύο υπερσύγχρονων ελικοπτέρων Απάτσι, που έρχονται για λογαριασμό του αεροπορικού σόου.

  Μάλιστα, η ιταλική ομάδα Pioneer θα επιχειρήσει τελευταία και με το φως της ημέρας να πέφτει, έχοντας μακρά εμπειρία από νυχτερινές πτήσεις επίδειξης.

  Παρά την ποιοτική αναβάθμιση του 4th Kavala Air Sea Show, ο κ. Γεωργιάδης (που θα πάρει κι αυτός μέρος στις δοκιμαστικές πτήσεις την προσεχή Τετάρτη 18/6) σημείωσε ότι το ποσό που συγκεντρώθηκε από χορηγίες δεν ξεπερνά τις 2.000 ευρώ, ωστόσο αυτοί που τρίβουν τα χέρια τους είναι οι ξενοδόχοι της Καβάλας, καθώς το τριήμερο 20-22 Ιουνίου εμφανίζεται πληρότητα 100% στις κλίνες (διεξάγεται ταυτόχρονα και ιατρικό συνέδριο), με αποτέλεσμα να κλειστούν δωμάτια για να φιλοξενήσουν τα πληρώματα των ξένων αποστολών στο ξενοδοχείο Κούρος της γειτονικής Δράμας.

  Για τις ανάγκες της κάλυψης του αεροπορικού σόου, στην Καβάλα θα βρεθούν δημοσιογράφοι και φωτογράφοι από εφημερίδες και περιοδικά από αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και από τη Σ. Αραβία, την Ινδία, την Κένυα και την Ιαπωνία.

  video:

  https://www.youtube.com/watch?v=0rbGJ_rcIgU

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.