Χρονόμετρο

  ΤΟ 4ο KAVALA AIR SEA SHOW ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΔΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΩΝ

  Δημοσιεύτηκε στις

   «Μόνο οι Σαουδάραβες θα αφήσουν 800.000 €» 

  Νέες, δυναμικές κι εθελόντριες, η Ελένη Γκουντρουμπή και η Ναυσικά Χατζηθεοδώρου μιλάνε στο «Χ» για το 4ο Kavala Air Sea Show και απαντάνε στις επικρίσεις

  Ο εθελοντισμός είναι μια λειτουργία που κάποιος ή την έχει μέσα του ή όχι. Δεν είναι επίκτητη ούτε μπορεί να γίνει με τη βία. Για δύο νεαρά κορίτσια, όπως η Ελένη Γκουντρουμπή και η Ναυσικά Χατζηθεοδώρου, που εδώ και λίγες ημέρες τρέχουν και δε φτάνουν, ώστε να οργανώσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες του 4th Kavala Air Sea Show υπό τις οδηγίες του επικεφαλής Παναγιώτη Γεωργιάδη, ο εθελοντισμός αποτελεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από τη ζωή τους.

  Αμφότερες με πολυσχιδή δράση, μέλη διαφόρων συλλόγων, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Λέσχης Φιλάθλων Γυναικών, μιλάνε στο «Χ» για τη φετινή τους εμπειρία στο αεροπορικό σόου και όχι μόνο.

  «Όταν πέρυσι για πρώτη φορά από τη θέση του θεατή, είχα μείνει έκπληκτη από το θέαμα, σκεφτόμουν ότι θα ήμουν χαρούμενη αν μου δινόταν η ευκαιρία να συμμετέχω ενεργά στη διοργάνωση αυτού του πολύ όμορφου event και θα ήταν μια ακόμη πολύτιμη εμπειρία στην εθελοντική μου δράση», δηλώνει η Ελ. Γκουντρουμπή. Όσο για το πώς πήρε απόφαση να βοηθήσει στη φετινή προσπάθεια της οργανωτικής επιτροπής του σόου, ανέφερε: «Εργαζόμουν στον δήμο Καβάλας για δύο μήνες και είχα κι αρκετό κενό χρόνο. Ο εθελοντισμός είναι σκοπός ζωής»

  Από την πλευρά της, η Ν. Χατζηθεοδώρου, που έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με το Air Show, αναφέρει: «Εγώ είμαι εδώ (σ.σ. στην οργανωτική επιτροπή του Air Show) και λόγω της δουλειάς, αφού εργάζομαι για πέντε μήνες στην αντιπεριφέρεια από το πρόγραμμα της Κοινωφελούς εργασίας, αλλά και εθελοντικά, καθώς βρίσκομαι στο γραφείο ή όπου αλλού χρειαστεί και επιπλέον ώρες. Το Air Show δεν το είχα παρακολουθήσει τα προηγούμενα χρόνια, καθώς εργαζόμουν σε ξενοδοχεία στην Κέρκυρα, όμως τώρα το βιώνω από μέσα και είναι μια πολύ δυνατή εμπειρία».

  Πυροσβεστική και Λέσχη Φιλάθλων 

  Τα δύο κορίτσια συνδέονται με φιλία ετών, ενώ είναι γειτόνισσες μια και μένουν στην ίδια πολυκατοικία, ενώ έχουν κι αρκετά κοινά σημεία στα χόμπι τους, με την Ελ. Γκουντρουμπή να δηλώνει για το πώς αξιοποιεί τον ελεύθερο χρόνο της, αλλά και πως βλέπει το κίνημα του εθελοντισμού στην Καβάλα: «Χόμπι είναι για μένα ο εθελοντισμός. Ανήκω στο πυροσβεστικό σώμα ως εθελόντρια, εκτός από την ενασχόληση με το Air Show. Ήδη, έχω ενταχθεί κανονικά στο σώμα. Επίσης, είμαι στο σωματείο εθελοντών κατά του καρκίνου, στη Λέσχη Φιλάθλων Γυναικών Καβάλας, στον Όμιλο Ποντίων Χορευτών. Ο εθελοντισμός κι ο αθλητισμός είναι ένα μεγάλο κομμάτι στη ζωή μου. Γενικά, όμως, ο εθελοντισμός έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα στη χώρα μας μετά την εκδήλωση της κρίσης. Νομίζω ήρθαμε πιο κοντά ως άνθρωποι. Προσφέρουμε αγάπη στους συνανθρώπους μας, όχι μόνο από το Air Show, αλλά και από διάφορες ακόμη δράσεις, που συμμετείχα όλα αυτά τα χρόνια».

  Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ν. Χατζηθεοδώρου, η οποία έχει ωστόσο και μια ακόμη αγάπη, τη φωτογραφία: «Και εγώ, όπως και η Ελένη, είμαι τόσο στο Air Show, όσο και στην πυροσβεστική, αλλά και στη Λέσχη Φιλάθλων Γυναικών. Ήμουν στην οργανωτική επιτροπή του Wood Water Wild Festival, όμως μου αρέσει και η φωτογραφία. Ασχολούμαι και επαγγελματικά με το συγκεκριμένο κομμάτι. Όσο για τον εθελοντισμό και αν είναι αναπτυγμένος στην πόλη μας, νομίζω ότι στην Κέρκυρα, που ήμουν τα προηγούμενα χρόνια, ήταν πιο δραστήριοι. Ο δήμος ήταν κινητήριος μοχλός και στήριζε τις προσπάθειες των πολιτών. Αξίζει να αναφέρουμε ότι δημιουργούνταν μια σειρά από εκδηλώσεις, μικρά φεστιβάλ, δωρεάν για το κοινό. Μεγάλα ονόματα του τραγουδιού πήγαιναν στην Κέρκυρα, τα οποία για να έρθουν στα μέρη μας θα ήθελαν πάρα πολλά χρήματα».

  Οι 100 εθελοντές για το 4th Kavala Air Sea Show είναι χωρισμένοι σε 18 ομάδες, λαμβάνοντας οδηγίες από τους 19 ομαδάρχες και τα δύο κορίτσια είναι επικεφαλής σε δύο εξ αυτών των ομάδων, που αφορούν στην ασφάλεια πλήθους, την τεχνική υποστήριξη ή τη συνοδεία πληρωμάτων.

  Η κριτική για τα 56.000 € του προϋπολογισμού 

  Σχετικά με την κριτική που γίνεται κατά καιρούς για τη διοργάνωση και αν τελικά το Air Show δίνει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της Καβάλας, η Ελ. Γκουντρουμπή τονίζει ότι «είναι ένα σόου που γεμίζει, όχι μόνο εμένα, αλλά και όσους το παρακολουθούν από κοντά, Καβαλιώτες ή επισκέπτες. Βάζουμε ένα ακόμη λιθαράκι, ώστε να υπάρχει ένα πιο ποιοτικό τουριστικό προϊόν».

  Σε πιο επιθετικό ύφος προς τους επικριτές, η Ν. Χατζηθεοδώρου ανέφερε: «Αμφιβάλλω αν και πότε θα ξαναδούμε ένα βασιλικό σμήνος, όπως αυτό της Σ. Αραβίας. Πολύς λόγος έγινε για τις 56.000 € του προϋπολογισμού, όμως κανένας δε σχολιάζει το γεγονός ότι οι Σαουδάραβες θα αφήσουν στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και κατά κύριο λόγο στην πόλη τουλάχιστον 800.000 €, σε ξενοδοχεία, Αστικό-Υπεραστικό ΚΤΕΛ, καταστήματα εστίασης. Νομίζω το νούμερο από μόνο του κλείνει πολλά στόματα. Θα μαζευτούν χιλιάδες κόσμου, θα έρθουν έσοδα στην τοπική οικονομία κι εμείς ασχολούμαστε με τις 56.000;».

  Όσο για το αν οι δύο εθελόντριες συνέστησαν το σόου σε φίλους τους από άλλα μέρη, η Ελ. Γκουντρουμπή απαντά: «Περιμένουμε πολύ κόσμο και από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Είναι κλεισμένα όλα τα ξενοδοχεία, όπως γνωρίζετε. Θα έρθουν εθελοντές από την Κέρκυρα, την Ξάνθη, τη Δράμα, για να μην πω για τους δημοσιογράφους που έρχονται από την Αγγλία, την Κίνα, την Ινδία. Άνθρωποι, οι οποίοι δε θα έρχονταν ποτέ στην Καβάλα, αν δεν ήταν το συγκεκριμένο σόου».

   Δημήτρης Μπουντάς

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.