Χρονόμετρο

  AIR SEA SHOW ΚΑΒΑΛΑΣ – Στον «αέρα» το αεροπορικό σόου;

  Δημοσιεύτηκε στις

  6 Μαρτίου 2014… Περίπου εκατό μέρες πριν την έναρξη του Kavala Air Sea Show 2014 (20-22/6 η φετινή διοργάνωση) και τα πάντα μοιάζουν να είναι στον «αέρα»… Όχι, ο λόγος δε γίνεται για τα αεροπλάνα, που έρχονται στην πόλη μας να κοσμήσουν το αεροπορικό σόου, που θέλουμε να βαυκαλιζόμαστε ότι γίνεται θεσμός.

  Η αναφορά έχει να κάνει με το γεγονός ότι μέχρι σήμερα, τρεις μήνες πριν τη διεξαγωγή του Kavala Air Sea Show 2014 επίσημη ενημέρωση για τις δράσεις που αυτό πρόκειται να περιλαμβάνει, όπως και η προβολή του σε ιστοσελίδες, έντυπο Τύπο του εξωτερικού και του εσωτερικού με σχετική θεματολογία απουσιάζει.

  Ο Παναγιώτης Γεωργιάδης, η ψυχή, όπως λέμε εδώ και 3-4 χρόνια αυτής της διοργάνωσης, βρίσκεται σταθερά στη θέση του στον τέταρτο όροφο του διοικητηρίου, όμως αυτό που παραμένει άγνωστο, είναι σε τι επίπεδο βρίσκονται οι συνεννοήσεις με την πολιτική ηγεσία της πόλης για τη διεξαγωγή αυτού του τουριστικού εργαλείου.

   

   

  Πριν από περίπου δύο μήνες έγινε η τελευταία σύσκεψη, όταν και έγινε γνωστό ότι ο προϋπολογισμός του «Air Sea Show 2014» θα φτάσει τις 120.000 ευρώ. Έκτοτε, ουδέν νεότερο, παρά μόνο μια επαφή του κ. Γεωργιάδη με την «Triaena Tours & Congress», τουριστική εταιρεία που εδρεύει στην Αθήνα και έχει τη δυνατότητα να διαφημίσει ή να αναλάβει εξ ολοκλήρου το μάνατζμεντ για το συγκεκριμένο τουριστικό προϊόν (πάλι περιμένουμε κάποιον έξω από την Καβάλα να ενδιαφερθεί να το αξιοποιήσει).

  Εδώ και τρία χρόνια, η συγκεκριμένη διοργάνωση αντί να βελτιώνεται χρόνο με τον χρόνο, παραμένει σχεδόν η ίδια, με μοναδικό ευχάριστο τις αρκετές παράλληλες δράσεις. Πρόσχημα, πάντα η κρίση…

  Η πολιτική βούληση και η ανάληψη ευθύνης από τον δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή να προχωρήσει το σόου ήταν σημαντική μέχρι σήμερα, όμως εφόσον θέλουμε το κάτι παραπάνω σε αυτή την πόλη, καιρός είναι το σόου από εδώ και στο εξής να αποκτήσει μεγαλύτερη ορμή, εξωστρέφεια, απήχηση και φυσικά να επιστρέψει στην κοινωνία της Καβάλας ακόμη μεγαλύτερα οφέλη. Αρκεί, βέβαια, να υπάρχει διάθεση για επένδυση στο συγκεκριμένο προϊόν, που δεν είναι κάτι άλλο από ένα ακόμη τουριστικό εργαλείο…

  Μάλιστα, μια επένδυση στο συγκεκριμένο σόου φαίνεται πως είναι ασφαλής αν κρίνει κανείς ότι ετησίως ο επίσημος ιστοχώρος του «Air Sea Show» υποδέχεται κάθε χρόνο 70.000 φίλους των αεροπορικών σόου, εκ των οποίων οι 17.000 είναι μοναδικοί επισκέπτες.

  Αυτά τα νούμερα είναι και η αιτία που τρεις μεγάλες εταιρείες προτίθενται να «χορηγήσουν» τη διοργάνωση με ποσά περίπου 40.000-50.000 ευρώ, διαφημιζόμενες μέσα από το σόου, ενώ φωτογράφοι από όλη την Ευρώπη εδώ και ένα μήνα κλείνουν δωμάτια σε ξενοδοχεία της πόλης για εκείνες το τριήμερο του Ιουνίου.

  Μάλιστα, στα αυτιά μας έφτασε η πληροφορία ότι τις ημέρες του συγκεκριμένου αεροπορικό σόου πρόκειται να διεξαχθεί μεγάλο συνέδριο νευροχειρουργικής σε ξενοδοχείο της πόλης, γεγονός που θα αποτελούσε εξαιρετικό συνδυασμό για τη διαφήμιση του ονόματος της πόλης της Καβάλας.

  Κι όλα αυτά, χωρίς την απαιτούμενη προβολή (με ανάλογο οπτικοακουστικό υλικό) του σόου στις εκθέσεις που συμμετέχει η Καβάλα στα Βαλκάνια (π.χ. Σόφια, Βελιγράδι, Κων/πολη) ή αυτές σε Ρωσία, Βερολίνο κ.α.

  Το μόνο ευχάριστο στην υπόθεση Air Sea Show είναι το κοινό πνεύμα, καθότι στις συσκέψεις υπάρχει διάθεση για συμμετοχή και συνέργεια. Ωστόσο, τα δεδομένα δείχνουν ότι έχουμε μείνει στις συσκέψεις και αργήσαμε να περάσουμε στην ουσία.

  Καιρός είναι οι πολιτικοί παράγοντες του τόπου να δράσουν γρήγορα και να αξιοποιήσουν αυτό το εργαλείο. Όσο περισσότερο το στηρίξουν, τόσα περισσότερα θα αποφέρει στον τόπο…

   

  Δημήτρης Μπουντάς

   

   

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.