Χρονόμετρο

  ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ – «Το αίμα είναι το παν και σώζει ζωές».

  Δημοσιεύτηκε στις

  Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή και το Σάββατο (30-31/5) διοργανώνει το Επιμελητήριο Καβάλας στον δεύτερο όροφο του κτηρίου, όπου στεγάζονται τα γραφεία του, έχοντας τη συμπαράσταση του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ., του σώματος εθελοντών – Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας και του ομίλου ποντίων χορευτών.

  Χθες, σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Επιμελητήριο, οι εκπρόσωποι όλων των τοπικών φορέων απηύθυναν κάλεσμα σε όλους τους Καβαλιώτες, ώστε να διαθέσουν μόλις δέκα λεπτά από τον χρόνο τους και να αιμοδοτήσουν, καθώς βάσει στατιστικών, έξι στους δέκα ανθρώπους μια φορά στη ζωή τους έχουν ανάγκη από αίμα.

  Ο πρόεδρος του συλλόγου αιμοδοτών του Επιμελητηρίου Αντώνης Καραγιαννίδης, υπογράμμισε ότι αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε από το 2006 και αισίως έφτασε να γίνει θεσμός, φτάνοντας στην 16η κατά σειρά εθελοντική αιμοδοσία (γίνεται δυο φορές τον χρόνο) και συμπλήρωσε ότι «η προσπάθεια αυτή όχι μόνο δεν φθίνει, αλλά έχει προοπτικές να πάει ακόμη καλύτερα».

  Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους τους τοπικούς φορείς για τη συνεργασία τους, δηλώνοντας ότι «η συνεργασία αυτή στέλνει μήνυμα σε όλη την τοπική κοινωνία, πως κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι μόνος του». Καταλήγοντας, τόνισε ότι η φετινή συνεργασία με όλους τους φορείς αποτελεί καινοτομία και ότι το Επιμελητήριο Καβάλας είναι ανοιχτό για όλους, χωρίς να αποκλείει κανέναν.

  Ο αντιπρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ., Μιχάλης Παπαδόπουλος σημείωσε ότι επιθυμία της νέας διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα αιμοδοσίας μηχανικών σε Καβάλα και Δράμα και πρόσθεσε ότι το Τ.Ε.Ε. άδραξε την ευκαιρία αυτής της αιμοδοσίας, με τους μηχανικούς να συνδράμουν με ευχαρίστηση σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

  Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, Παναγιώτης Κύρου ανέφερε ότι στο διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας θα μετέχουν όλα τα μέλη της ομάδας, ενώ ο πρόεδρος της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας, Γιάννης Προμούσας, ζήτησε από όλους τους καβαλιώτες, εκτός από την συμμετοχή τους στην αιμοδοσία να γίνουν εθελοντές αιμοδότες και δωρητές οργάνων σώματος.

  Ο Δημήτρης Τζήμας, εκ μέρους του σώματος εθελοντών – Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. είπε ότι είναι ανάγκη να σταλεί ηχηρό μήνυμα ότι το αίμα δίνει ζωή και ότι η συμμετοχή των Σαμαρειτών θα έχει διττό ρόλο, αφού οι ίδιοι θα αιμοδοτήσουν, αλλά και θα καλύψουν υγειονομικά το διήμερο αιμοδοσίας.

  Τέλος, ο εκπρόσωπος του ομίλου ποντίων χορευτών, Χρήστος Ορφανίδης, τόνισε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για τον όμιλο να συμμετάσχει στην εθελοντική αιμοδοσία της Παρασκευής και του Σαββάτου, σημειώνοντας ότι το αίμα είναι το παν για τον άνθρωπο.

   

  Δημ. Μπ.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.