Χρονόμετρο

  Θέμις Καλπακίδης: Ελάτε σε εμάς να σας πούμε τι σημαίνει ΤΑΡ

  Δημοσιεύτηκε στις

  Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Καβάλας

   

   

  Με σημερινή του ανακοίνωση ο Αγροτικός Σύλλογος του Δήμου Καβάλας απαντάει στην διαφημιστική εκστρατεία που ξεκίνησε ο ΤΑΡ στην περιοχή , κατηγορώντας την εταιρία, για στρεβλή ενημέρωση που παρέχει στους αγρότες, αλλά για οφέλη που θα κρατήσουν όσο η κατασκευή του έργου. Αναλυτικά σημειώνεται:

  “Από τον τοπικό τύπο ενημερωθήκαμε ότι η εταιρία ΤΑΠ θα πραγματοποιήσει συναντήσεις – συζητήσεις με τους κατοίκους των περιοχών από τις οποίες θα περάσει ο αγωγός φυσικού αερίου.

  Μετά από 900 συγκεντρώσεις και  4000 συμμετέχοντες ( 4,5 άτομα περίπου ανά συγκέντρωση ) δεν καταφέρανε να πείσουν για την ορθότητα των θέσεων τους και χρειάζονται επιπλέον διαβούλευση;

  Στο διαφημιστικό κείμενο αναφέρει ότι  ο αγωγός θα αναβαθμίσει τη χώρα μας σε ενεργειακό κόμβο. Πόσο επικίνδυνο είναι για μία χώρα να είναι ενεργειακός κόμβος; (Ουκρανία – Ινδία πέρασαν στα ψιλά γράμματα) , τι είδους αναβάθμιση είναι αυτή κατά την οποία η χώρα μας χρησιμοποιείται μόνο και μόνο για τη διέλευση του αγωγού που θα μεταφέρει φυσικό αέριο στη υπόλοιπη Ευρώπη πλην της χώρα μας; Εξού και η ορολογία δυνητικός διακομιστής και σύμφωνο φιλοξενούσας χώρας!

  Κατά την κατασκευή και κατά την λειτουργία του αγωγού εκτός από το χαμένο πρωτογενές παραγόμενο προϊόν οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν δεν μπορούν να αντισταθμιστούν με τις πιθανολογούμενες θέσεις εργασίας για την κατασκευή του αγωγού.

  Η πολυδιαφημιζόμενη ανάπτυξη θα διαρκέσει όσο χρόνο χρειαστεί για την περάτωση του έργου και αυτό λόγω της πιθανής προμήθειας υλικών από τοπικές επιχειρήσεις.

  Στο κείμενο της εταιρείας ΤΑΠ που διαφημίζει τις συγκεντρώσεις – διαφημίσεις σχετικά με το έργο ή της πιθανές αλλαγές όδευσης δεν αναφέρονται καθόλου οι αρνητικές επιπτώσεις και οι πιθανές μελλοντικές δεσμεύσεις προς πάσα κατεύθυνση .

  Όσοι επιθυμούν μπορούν να απευθύνονται στο Αγροτικό Σύλλογο Δήμου Καβάλας για πιο σφαιρκή – αντικειμενική και ουσιαστική ενημέρωση”.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.