Χρονόμετρο

  Ελληνοβραζιλιάνικη συνεργασία: Επίσκεψη εργασίας χθες το απόγευμα στην Καβάλα

  Δημοσιεύτηκε στις

  Η εγκατάσταση στην Ελλάδα και η μεταφορά τεχνογνωσίας και εφαρμογή του Βραζιλιάνικου Μοντέλου για την ανάπτυξη και αξιοποίηση της Ελληνικής Αγροτικής γης, ήταν το αντικείμενο της συζήτησης που είχαν χθες το απόγευμα ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας  Αρχέλαος Γράνας και τα  μέλη της Βραζιλιάνικης επιχειρηματικής αποστολής.

   

  Στην Βραζιλιάνικη αποστολή συμμετείχαν η Αγροβιομηχανική Ένωση Παραγωγών με τη συμμετοχή του κ.Ντανιέλ Ντίας. Το σύστημα που εφαρμόζουν περιλαμβάνει την αποθήκευση και διακίνηση αγροτικών προϊόντων και τροφίμων και  το οποίο συντονίζει την εφοδιαστική αλυσίδα από το χώρο όπου παράγεται το προϊόν μέχρι το τελικό σημείο πώλησης πιστοποιώντας την ποιότητα τους προϊόντος. Κύριος στόχος της αποστολής είναι η δημιουργία ενός Διεθνούς Διαμετακομιστικού Πυλώνα Εμπορίου αγροτικών προϊόντων και τροφίμων στην Ελλάδα για την εξυπηρέτηση της ευρύτερης Βαλκανικής των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης καθώς επίσης των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου. Στην παραπάνω αποστολή συμμετείχε, ο κ. Κλαούντιο Κάβα επιστημονικός σύμβουλος ο Δρ.Ρομπέρτο Παρντούτσι Καμάργκο και ο κ. Θιάγκο Παρντούτσι Καμάργκο.

  Την ελληνική αποστολή εκπροσώπησαν από την περιοχή της Καβάλας ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Καβάλας με εκπρόσωπο τον κ. Καλπακίδη  με προϊόντα το καλαμπόκι, τη σόγια και τον ηλίανθο, ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Παγγαίου με ελιές, λάδι και αμύγδαλα, τα Συσκευαστήρια Δράμας ΑΣΟΠ με το χυμό ρόδι, τα Συσκευαστήρια Νέστου με ακτινίδια, ροδάκινα, βερίκοκα και δαμάσκηνα, ο κ. Μάριος Τσιπουρόπουλος με την επιχείρηση ζωοτροφών και μεταποίησης και ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Ν. Καβάλας για την προώθηση  γάλακτος και κρέατος.

   

  αγροτικά προϊόντα (2) αγροτικά προϊόντα (4) αγροτικά προϊόντα (5) αγροτικά προϊόντα (8)


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.