Χρονόμετρο

  Μήνυμα εστάλη… από τους αγρότες

  Δημοσιεύτηκε στις

  Γέμισε το κέντρο της Καβάλας από 150 τρακτέρ και 700 διαδηλωτές από 31 σωματεία – Πορεία και συμβολικό κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. για περίπου μία ώρα

  ΑΓΡΟΤΕΣ - ΤΡΑΚΤΕΡ (2)

  ΑΓΡΟΤΕΣ 1 ΤΡΑΚΤΕΡ (7)

   

   

   

   

   

   

   

   

  Ασφυκτικά γέμισε το κέντρο της Καβάλας από τα περίπου 150 τρακτέρ και 700 άτομα, που συγκεντρώθηκαν στον δημοτικό κήπο Καβάλας απ’ όλο τον νομό, με αφορμή το αγροτικό συλλαλητήριο, που προκηρύχθηκε από την περασμένη εβδομάδα σε όλες τις έδρες των περιφερειακών ενοτήτων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

  Η συγκέντρωση των μηχανημάτων, φυσικά, δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές δυνατότητες του κινήματος, αφού από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, πλήθος τρακτέρ είναι παραταγμένα στους κόμβους της Χρυσούπολης και του Αμυγδαλεώνα.

  Στη συγκέντρωση, που κράτησε λίγο περισσότερο από μια ώρα μπροστά από το άγαλμα της Νίκης, έλαβαν μέρος, εκτός από τους αγρότες, εκπρόσωποι από 31 σωματεία της Π.Ε. Καβάλας, ενώ τη στήριξη τους παρείχαν και οι δήμοι Καβάλας, Νέστου και Παγγαίου.

  Στις δηλώσεις και τις ομιλίες τους οι επικεφαλής των αγροτών και των κτηνοτρόφων έκαναν λόγο για μια ισοπεδωτική κυβερνητική πολιτική, που πρέπει να αλλάξει άμεσα και έδωσαν μήνυμα ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα, με τους εκπροσώπους να τονίζουν ότι είναι αναγκαιότητα να αποσυρθεί ο νέος φορολογικός νόμος, ενώ πολλές φορές υπήρξαν και «ειρωνικές» αναφορές, για το ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν είναι, φυσικά, οι ευνοημένοι της ελληνικής κοινωνίας.

  Μετά τις τοποθετήσεις στον δημοτικό κήπο, ακολούθησε πορεία επί της οδού Βενιζέλου, με κατεύθυνση το διοικητήριο και τον πρώτο όροφο, όπου στεγάζεται η Δ.Ο.Υ. Καβάλας, με τους διαδηλωτές να κλείνουν για μία ώρα συμβολικά την είσοδο, ενώ αντιπροσωπεία επέδωσε στον υποδιευθυντή της Εφορίας ψήφισμα με τα αιτήματα του συλλαλητηρίου.

  Οι αγρότες προετοιμάζονται τώρα για τις επόμενες κινήσεις τους και ειδικότερα το πανελλαδικό συλλαλητήριο, που έχει οριστεί για το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αθήνα.

   

  Δημήτρης Μπουντάς

  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΟΣΜΟΣ-ΚΗΠΟΣ (1) ΠΟΡΕΙΑ (2) ΨΗΦΙΣΜΑ (4)


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.