Χρονόμετρο

  ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ – Αγγελίδης: «Αφιερωμένη η άνοδος σε παίκτες και διοίκηση»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Ο Βύρων Καβάλας ήταν άξιος νικητής στο ντέρμπι ανόδου με τον Μ.Α. Ορφανίου στο Βερούλειο και επιστρέφει μετά από μόλις έναν χρόνο στα… σαλόνια της ΕΠΣ Καβάλας.

   

  Μια άνοδος, που φέρει και την υπογραφή του προπονητή των «ασπρόμαυρων», Γιώργου Αγγελίδη, ο οποίος μόλις στη δεύτερη χρονιά του ως πρώτος προπονητής κατέγραψε την πρώτη μεγάλη επιτυχία και όπως αναφέρει στο «Χ», την αφιερώνει στους παίκτες του και στη διοίκηση, που τον πίστεψε εξ αρχής.

   

   

  – Η χρονιά ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με νίκη στο ντέρμπι της σεζόν και επίτευξη του καλοκαιρινού στόχου, που ήταν η άνοδος…

   

  «Ήταν μια απίστευτη χρονιά για τον Βύρωνα, με πάρα πολλές συγκινήσεις. Σίγουρα, υπήρχε ο στόχος της ανόδου, αλλά δεν ξέραμε τι θα συναντήσουμε στην πορεία, αφού δημιουργήθηκε μια ομάδα από την αρχή σε όλα τα επίπεδα και διοικητικά και στο έμψυχο δυναμικό. Ήταν δύσκολο να διεκδικήσουμε την άνοδο και είμαι χαρούμενος που δικαιωθήκαμε στο τέλος».

   

  – Φρίξος και Βύρων δίκαια παίρνουν το εισιτήριο της ανόδου;

   

  «Δε θα ήθελα να αδικήσω καμιά ομάδα. Έγινε ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα, με καλό όμιλο. Φάνηκε από τους βαθμούς που έχασαν οι τρεις πρώτες ομάδες από τις άλλες, που έμειναν πιο χαμηλά. Πιστεύω ότι ο Βύρων δίκαια πήρε την άνοδο, αλλά είναι αδικία σίγουρα να χάνει και μια άλλη ομάδα, όπως ο Μ.Α. Ορφανίου τον στόχο του στο τελευταίο παιχνίδι. Όποια από τις τρεις ομάδες έμενε έξω θα ήταν αδικία για εκείνη, αλλά δίκαια θα ανέβαιναν οι άλλοι δύο. Δυστυχώς, έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

   

  – Δεδομένου ότι χάσατε πολλούς βαθμούς και σε θεωρητικά εύκολα παιχνίδια στην έδρα σας, ανησυχήσατε κάποια στιγμή ότι χάνεται η άνοδος;

   

  «Δημιουργήσαμε μια ομάδα από το μηδέν. Η δουλειά, όμως, που κάναμε από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας φάνηκε στο τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος. Στους τρεις τελευταίους μήνες κάναμε σερί 9 νικών, ότι είχαμε ποδοσφαιρική ταυτότητα και ξέραμε τι ζητούσαμε μέσα στο γήπεδο. Είχαμε σιγουριά. Βέβαια, αυτό δεν μπορείς να το έχεις από την πρώτη μέρα. Στα ματς που χάσαμε βαθμούς, νομίζω ότι ακόμη ψαχνόμασταν και προσπαθούσαμε να βρεθούμε. Είναι, όμως, πολύ σημαντικό ότι από την πρώτη κιόλας αγωνιστική ήμασταν πίσω και έξω από τις δύο πρώτες θέσεις, με αποτέλεσμα να κυνηγάμε τους άλλους, ευτυχώς, όμως, μέχρι το Σάββατο».

   

  – Αυτό, πάντως, δείχνει και χαρακτήρα…

   

  «Η ομάδα έχει χαρακτήρα και δέσιμο από το ξεκίνημα της σεζόν. Υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα, είμαστε μια παρέα, παίκτες, προπονητής και διοίκηση και νομίζω το βγάλαμε μέσα στη χρονιά. Θεωρώ ότι αυτό ήταν πολύ σημαντικό, ώστε να μην μας επηρεάσει μέσα στη σεζόν. Πιστεύαμε ο ένας στον άλλον και τα καταφέραμε».

   

  – Ξεχωρίζεις κάποια νίκη από τις φετινές, που άλλαξε τα δεδομένα;

   

  «Δεν θα έλεγα ότι κάποια νίκη ήταν τόσο σημαντικό, ώστε να αλλάξει τόσο σημαντικά την κατάσταση στην κορυφή, όμως αν κρατάω περισσότερο κάποιο αποτέλεσμα ήταν το “διπλό” στις Ελευθερές. Εκεί ξεκίνησε και το νικηφόρο σερί μας απέναντι σε μια αξιόμαχη ομάδα. Πάντως, όλα τα παιχνίδια είχαν συγκινήσεις και κερδίσαμε πάρα πολλά και από τα ματς με τις ομάδες που ήταν χαμηλά στη βαθμολογία, ακόμη κι αν δεν παίρναμε τους τρεις βαθμούς».

   

  – Το πλάνο τι προβλέπει για τη νέα σεζόν; Εσύ θα συνεχίσεις στην τεχνική ηγεσία;

   

  «Ο Βύρων έχει πλάνο και θα είχε πλάνο, ακόμη κι αν δεν άλλαζε κατηγορία. Η διοίκηση έχει στόχους και όραμα. Όσο για μένα, αν και δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε, θα συνεχίσω στην ομάδα, έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία. Υπάρχει επόμενη μέρα. Αυτή την εβδομάδα θα το πανηγυρίσουμε και μετά θα ξεκινήσουμε να σχεδιάζουμε την ομάδα, που θα αγωνιστεί στην Α’ κατηγορία».

   

  – Αφιερώνεις κάπου την επιτυχία της ανόδου;

   

  «Την άνοδο την αφιερώνω στους ποδοσφαιριστές μου. Δεν θα τους ξεχάσω ποτέ, από εκείνον με τις περισσότερες συμμετοχές έως το παιδί που είχε τον λιγότερο χρόνο συμμετοχής, διότι είναι μια επιτυχία, που έρχεται στο ξεκίνημα της προπονητικής μου σταδιοδρομίας. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση που με εμπιστεύτηκε, έναν νέο άνθρωπο, που δεν έχει εμπειρίες. Ό,τι κι αν ζήτησα, χωρίς δεύτερη σκέψη μου τα πρόσφεραν και υπήρχε μεγάλη εμπιστοσύνη, ώστε να δείξω τη δουλειά μου».


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.