Χρονόμετρο

  Αγανάκτηση για την ακύρωση σχολικών εκδρομών δημοτικών σχολείων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

  Δημοσιεύτηκε στις

   Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Περιφέρειας ΑΜ-Θ για την ακύρωση των σχολικών εκδρομών των δημοτικών σχολείων.

   Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες των μαζικών ακυρώσεων των σχολικών εκδρομών δεκάδων δημοτικών σχολείων της περιοχής Αν. Μακεδονίας-Θράκης, εξαιτίας της μη ύπαρξης στα λεωφορεία ειδικών καθισμάτων για τα παιδιά που είναι κάτω από 1,5μ. ύψος και κάτω από 36 κιλά. Οι ακυρώσεις γίνονται πραγματικά στο παρά πέντε, από μία εβδομάδα έως και μία μέρα πριν την εκδρομή.

  Η αγανάκτηση σε γονείς και παιδιά ξεχειλίζει και είναι απολύτως δικαιολογημένη!

   Τα οφέλη των σχολικών εκδρομών είναι κατανοητά και αδιαμφησβήτητα από όλους. Οι σχολικές εκδρομές είναι αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και συνδέονται με την καλλιέργεια των σχέσεων μεταξύ των μαθητών, εμπλουτίζουν συνολικά τη σχολική ζωή, είναι πεδίο κοινωνικοποίησης των μαθητών και εμβάθυνσης των μαθητικών λειτουργιών. Και πάντα αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική και όμορφη πηγή των νεανικών αναμνήσεων. Επιπλέον να συνυπολογίσουμε ότι τα παιδιά αποκλείστηκαν για πάνω από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας από κάθε ψυχαγωγική δράση.

  Η ασφάλεια των παιδιών μας κατά τις μετακινήσεις τους είναι επίσης αδιαμφησβήτητη και έχει εκφραστεί αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ στις 17/3/2023.

   Οι γονείς έχουμε γίνει «μπαλάκι» μεταξύ υπουργείων (Παιδείας, Μεταφορών, Προστασίας του Πολίτη) και των υπηρεσιών τους, προσπαθώντας να καταλάβουμε ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών στην σχολική εκδρομή και κυρίως ποιοι είναι υπεύθυνοι για την ικανοποίησή τους!

   Καλούμε όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς να βρουν ΑΜΕΣΑ λύση ώστε να σταματήσει αυτή η «χιονοστιβάδα» ακυρώσεων των σχολικών εκδρομών.

   

  Αλεξανδρούπολη, 23/5/2023


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.