Χρονόμετρο

  ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Έκπληξη προκαλούν οι επιφυλάξεις Σιμιτσή, για την επανατοποθέτηση του αγάλματος

  Δημοσιεύτηκε στις

  Ο δήμος διαβεβαιώνει πως θα ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται, ενώ αφήνει αιχμές για το πώς χειριζόταν τέτοια θέματα ο κ. Σιμιτσής, την εποχή που ήταν εκείνος δήμαρχος

   

   

   

  Με αφορμή την επιστολή του πρώην δήμαρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή, σχετικά με την επανατοποθέτηση του αγάλματος στρατιώτη των Βαλκανικών πολέμων σε κεντρική πλατεία της πόλης, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καβάλας, έγινε η ακόλουθη ανακοίνωση:

   

  «Με έκπληξη διαβάσαμε τη δήλωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανοιχτή Πόλη” αναφορικά με τις επιφυλάξεις που εκφράζει για την επανατοποθέτηση του αγάλματος του αγνώστου στρατιώτη των Βαλκανικών πολέμων στην πλατεία Κονσουλίδη.

  Του θυμίζουμε ότι ο ίδιος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11ης Μαΐου 2016 στο θέμα «Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος του Δήμου Καβάλας έτους 2016» όπου περιλαμβάνονταν το παραπάνω θέμα είχε δηλώσει: “εφόσον μπαίνει θέμα τοποθέτησης είμαστε αρνητικοί με την τοποθέτηση του αγάλματος στην πλατεία Κονσουλίδη, εμείς προτείνουμε τον χώρο της Δημοτικής Καπναποθήκης”. Άρα, συμφωνεί με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να αποκαταστήσει το άγαλμα που βεβήλωσαν τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής.

  Σε κάθε περίπτωση η Δημοτική Αρχή εξετάζει όλες τις προτάσεις για το χώρο επανατοποθέτησης του αγάλματος επιτυγχάνοντας την όσο το δυνατόν καλύτερη προβολή του και στοχεύοντας στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και τη διατήρηση της εθνικής μνήμης.

  Όσο δε για το θέμα που θίγει περί συντήρησης του αγάλματος, σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης, πρέπει να του κάνουμε γνωστό ότι αυτή ανατέθηκε στον συντηρητή αρχαιοτήτων και έργων τέχνης κ. Παναγιώτη Τζενετάκη, ο οποίος μέσα από πλήρη τεχνική έκθεση και μελέτη που υπέβαλε στο Δήμο Καβάλας τον Ιούλιο του 2015 εξηγεί όλα τα στάδια συντήρησης και αποκατάστασης του αγάλματος.

  Τέλος, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τον πρώην δήμαρχο ότι ο Δήμος Καβάλας θα ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται ώστε να μην φτάσουμε οχτώ χρόνια μετά να αναζητούμε ακόμα τις αποφάσεις εκείνες των Δημοτικών Συμβουλίων με τις οποίες ο ίδιος έδωσε ονόματα σε κτίρια και αίθουσες.

   

  (Δελτίο Τύπου)


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.