Χρονόμετρο
header banner

  Αφιέρωμα στον παλιό κινηματογράφο

  Δημοσιεύτηκε στις

  ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΙΛΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

   

   

   

  Από τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας ξεκινά ένα αφιέρωμα στον παλιό κινηματογράφο, με τρεις ταινίες κάθε εβδομάδα στον θερινό κινηματογράφο «Ζέφυρο», όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (30/8).

  Η αντιπρόεδρος και υπεύθυνη της κινηματογραφικής λέσχης του Συνδέσμου,

  Ζωή Βυζοβίτη υπογράμμισε πως ο πρώτος κύκλος ταινιών (εννέα συνολικά) της πολύ πρόσφατης κινηματογραφικής δημιουργίας, οι οποίες είναι βραβευμένες και γυρισμένες το 2015 και 2016 με πολλές διακρίσεις, κλείνει την τρέχουσα εβδομάδα με την ταινία «Επιφανής Πολίτης».

  Η κ. Βυζοβίτη ανέφερε ότι το αφιέρωμα αρχίζει με ταινίες που αποτελούν «τον ομφάλιο λώρο που συνδέει τη σύγχρονη κινηματογραφική δημιουργία με το παρελθόν. Είναι απαραίτητο να τις προβάλλουμε».

  Θα προβληθούν έξι ταινίες, τρεις κάθε εβδομάδα, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ταινία «Καζμπλάνκα», την οποία χαρακτήρισε από τις καλύτερες όλων των εποχών. Η ώρα έναρξης των προβολών είναι στις 9 το βράδυ και η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 5 ευρώ.

  Ακόμη, η κ. Βυζοβίτη τόνισε ότι οι προβολές δεν θα σταματήσουν με τη λήξη της σεζόν και στόχος του Σ.Φ.Γ.Τ. είναι να συνεχιστούν με χειμερινές προβολές. «Είμαστε ήδη σε επαφές για κάποιες ταινίες που θα προβληθούν είτε στο θεατράκι του Σ.Φ.Γ.Τ. ή στο ΟΣΚΑΡ. Ως μέλη της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών θα συμμετάσχουμε σε αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο με ταινίες του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και θα λάβουμε μέρος στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας ως κριτική επιτροπή», ενώ για τις προβολές στον «Ζέφυρο» τόνισε: «Είμαστε ευχαριστημένοι, τα πήγαμε καλά και σε καλύτερες τιμές κλείσαμε τις ταινίες μας. Είναι θετικός ο ισολογισμός μας, ευχαριστήθηκε το κοινό, άρεσαν οι ταινίες κι αυτό είναι που μας ενδιαφέρει», επισήμανε καταληκτικά η αντιπρόεδρος του Σ.Φ.Γ.Τ..

  Τέλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Βαγγέλης Καμπουρίδης, σημείωσε ότι ξεκίνησε από φέτος η προσπάθεια ανακαίνισης του «Ζέφυρου» και θα ολοκληρωθεί την επόμενη χρονιά.

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.