Χρονόμετρο

  Οι “αδέσποτοι” ψήφοι

  Δημοσιεύτηκε στις

  Γράφει ο Θεόδωρος Α. Σπανέλης

   

  Παραμονές της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα έχει καταστεί σαφές στην ελληνική κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να διοργανώσει αγώνες με την 17η Ν ελεύθερη να αλωνίζει. Έτσι για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση, το ελληνικό κράτος λειτουργεί «αποτελεσματικά» και με αφορμή ένα «τυχαίο» γεγονός αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι. Η «μεγάλη επιτυχία» αν και είναι τις κυβέρνησης Σιμίτη, δεν πιστώνεται στο ενεργητικό της και λίγους μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες παραδίδει την εξουσία στην κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή του νεώτερου.

   

  Και τότε η 17Ν είχε αντιμετωπιστεί ως μια εγκληματικό οργάνωση και ο πολιτικός αντίλογος του πολιτικού συστήματος είναι εξαιρετικά αδύνατος, γι’ αυτό ακόμη και σήμερα θα ακούσεις συζητήσεις στα καφενεία για το πόσο λείπει από τη ζωή μας, τώρα που η σήψη του πολιτικού συστήματος έχει βρωμίσει ολόκληρη την κοινωνία… Ποτέ στην συνείδηση του λαού δεν πέρασε ότι αυτή η οργάνωση με το σκοτεινό παρελθόν είχε επιλέξει τη βία για να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς της… Αν και η κυβέρνηση έφερε εις πέρας την αποστολή της, εκλογικά οφέλη δεν νομίζουμε να αποκόμισε…

  Βρισκόμαστε, περίπου δέκα χρόνια μετά, η 17Ν είναι πίσω από τα κάγκελα και μια άλλη σκοτεινή οργάνωση – αυτή τη φορά κυριολεκτικά και μεταφορικά –  απολαμβάνει λαϊκής αποδοχής – μετρημένης και στις εκλογές – η οποία έχει καταφέρει να περάσει στην συνείδηση πολλών ως ο τιμωρός του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Και αυτή τη φορά έχει διαμηνύσει ο  ξένος παράγοντας ότι προεδρεία της Ε.Ε. δεν βλέπουμε αν δεν καθαρίσει η κυβέρνηση αυτό το ναζιστικό μόρφωμα. Ξανά, ένα «τυχαίο» γεγονός, αυτή τη φορά ο φόνος ενός γνωστού για την αντιφασιστική του δράση, μέλος αριστερού κόμματος, γίνεται η αφορμή για να ανακαλύψουμε, όχι το τι είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αλλά να διαπιστώσουμε ότι αν θέλει το ελληνικό κράτος μπορεί να είναι αποτελεσματικό!!! Έκπληκτοι μαθαίνουμε τα όσα η επί μακρό παρακολούθηση των στελεχών της οργάνωσης – και εντελώς τυχαία – και οι μαρτυρίες διαφόρων μετανοημένων, προσφέρουν όλα εκείνα τα στοιχεία για να κλειστούν τα βασικά στελέχη της πίσω από τα κάγκελα και να στηθεί ένα τηλεοπτικό σόου…

   

  Ίσως η κυβέρνηση να ελπίζει ότι μετά τις αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ όλους αυτούς τους ψήφους που είχε μαζέψει, θα μπορέσει τώρα να τους καρπωθεί αυτή για να καλύψει την διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ!!! Μα καλά δεν καταλαβαίνουν ότι όσο οι φασιστικές και οι ναζιστικές απόψεις βρίσκουν πρόσφορο έδαφος ανάμεσα στον εξαθλιωμένο πληθυσμό, αυτοί οι αδέσποτοι ψήφοι θα ψάχνουν κάπου στα άκρα για να στεγαστούν!!! Το πρόβλημα σε τελική ανάλυση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ μπορεί να λυθεί με φυλακίσει και νομοθετικές ρυθμίσεις, η φτώχεια και η ανέχεια όμως και ο εξτρεμισμός που γεννάνε δεν αντιμετωπίζονται με ευφυολογήματα από τα τηλεοπτικά παράθυρα.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.