Χρονόμετρο

  Πιέσεις της αντιδημάρχου Κ. Πρασσά στον φιλοζωικό σύλλογο «Αίσωπος», μετά τη συνάντησή τους το πρωί της Τετάρτης – Επιφυλάχθηκε να απαντήσει ο πρόεδρος του σωματείου, Γ. Ρουσόπουλος

  Δημοσιεύτηκε στις

  Περισσότερο από μία ώρα διήρκεσε το πρωί της Τετάρτης (24/9) η συνάντηση των δύο αντιδημάρχων, της Καθαριότητας, Κ. Χιώτη-Πρασσά και Παιδείας, Γ. Φιλόσογλου, στο γραφείο της πρώτης, με τη διοίκηση του φιλοζωικού σωματείου «Αίσωπος».

  Εξερχόμενοι για να μιλήσουν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η Κ. Χιώτη-Πρασσά ανέφερε ότι η συνεργασία του Δήμου Καβάλας με το σωματείο θα ξεκινήσει, εφόσον αποσυρθεί η μήνυση που κατατέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (23/9) από τον «Αίσωπο» λόγω της βάναυσης συμπεριφοράς απέναντι σε αδέσποτο ζώο από ανεκπαίδευτα συνεργεία περισυλλογής (μάλιστα δεν έλειψαν και βαριές εκφράσεις κατά της δημοτικής αρχής στο facebook). Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του σωματείου, Γιώργος Ρουσόπουλος επιφυλάχθηκε για τη απόσυρση της μήνυσης και ανέφερε ότι ο «Αίσωπος» θα τοποθετηθεί σύντομα με δελτίο Τύπου.

  Στη συνάντηση έγινε λόγος για τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από την παρουσία των αδέσποτων ζώων στο κέντρο της πόλης, καθώς και ο τρόπος, με τον οποίο ο δήμος σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία, «Αίσωπος» και «Σε προστατεύω», που βρίσκεται υπό σύσταση, θα ξεκινήσουν πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων.

  Η Κ. Χιώτη-Πρασσά ανέφερε ότι «ήρθαν τα μέλη του συλλόγου να μας ενημερώσουν για τις προθέσεις. Θα πρέπει, όμως, να αποσύρουν τη μήνυση, ώστε να συνεχίσουμε την ειρηνική συνεργασία. Δεν μπορείς να συνεργαστείς με ανθρώπους που σου έχουν κάνει μήνυση. Πιστεύω ότι το κατάλαβε και ο ίδιος ο κ. Ρουσόπουλος. Έχουμε την πρόθεση κι εγώ κι η δήμαρχος να βραβεύσουμε το σωματείο “Αίσωπος”».

  Ο Γ. Ρουσόπουλος ήταν λακωνικός στις δηλώσεις του και ανέφερε ότι το σημερινό ραντεβού ήταν προγραμματισμένο από την περασμένη Πέμπτη (18/9), όμως σημειώθηκε το χθεσινό περιστατικό και επιφυλασσόμαστε να σας απαντήσουμε. Θα το πράξουμε με δελτίο τύπου. Υπάρχει πρόθεση συνεργασίας του σωματείου με τον δήμο Καβάλας και την κ. Πρασσά. Για τα υπόλοιπα θα σας ενημερώσουμε με δελτίο Τύπου», σημείωσε ο κ. Ρουσόπουλος, επιφυλασσόμενος να κάνει αποδεκτό το αίτημα για απόσυρση της μήνυσης.

   

  Δημήτρης Μπουντάς

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.