Χρονόμετρο

  ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ «ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ Ν. ΚΑΡΒΑΛΗΣ» – Θ. Μαρκόπουλος: «Κανένα τηλεφώνημα από τον κ. Χαρίτση»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Καμία επικοινωνία με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Αλέξη Χαρίτση, δεν είχε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, όπως δήλωσε στο «Χ», αναφορικά με το θέμα της αδειοδότησης της «Λιπάσματα Ν. Καρβάλης», απαντώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στις δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στην E.LF.E., Νίκου Βογιατζίδη, ο οποίος σημείωσε σε τοποθέτηση του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ότι «κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομίας, ο κ. Χαρίτσης μας είπε ότι προσπαθούσε να μιλήσει με τον κ. Μαρκόπουλο κι ο αντιπεριφερειάρχης δεν έβγαινε στο τηλέφωνο».

  Ερωτηθείς ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας απάντησε σχετικά: «Ουδέποτε δέχθηκα τηλεφώνημα από τον κ. Χαρίτση. Μαζί μου επικοινώνησε μόνο ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, Στρατής Ζαφείρης κι αυτός, αφότου υπεγράφη η άδεια. Επίσης, δεν έχω λάβει κανένα εισερχόμενο έγγραφο από το γραφείο του κ. Χαρίτση. Παρακολουθώ τα δελτία Τύπου, όμως τα δελτία Τύπου δεν αποτελούν ούτε έγγραφα ούτε θεμιτό τρόπο επικοινωνίας, στο πλαίσιο της δημόσιας διοίκησης».

  Σε ερώτηση για το αν υπάρχει διγλωσσία από πλευράς κυβέρνησης, αν δηλαδή αλλά λέγονται στους απολυμένους κι άλλα (δεν) πράττει σε επίπεδο δημόσιας διοίκησης, παρά τις υποσχέσεις, ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε: «Αυτό δεν το γνωρίζω, θα πρέπει να απαντήσουν τα κυβερνητικά στελέχη, όμως αν υπήρχε μια σοβαρή παρέμβαση, αυτή θα λάμβανε μορφή επιστολής, που θα αναφέρονταν στη νομοθεσία και θα κατέληγε σε ένα σοβαρό συμπέρασμα. Όλα τα υπόλοιπα, που αναφέρονται, θα κινδύνευαν να χαρακτηριστούν ως “έπεα πτερόεντα”. Δεν γνωρίζω αν αποδόθηκαν με ακρίβεια τα λόγια του υπουργού δια του κ. Βογιατζίδη, όμως σε καμία περίπτωση αυτά δεν απηχούν την αλήθεια και το χαρακτηρίζω με όρους ευπρέπειας, αφού αλλιώς μπορούν να χαρακτηριστούν ψέματα».

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ «ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ Ν. ΚΑΡΒΑΛΗΣ Α.Ε.»: «Βράζει» η κυβέρνηση, που μιλά για παρατυπία

   

  Για «παράτυπες ενέργειες» έκανε λόγο ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος φιλοξένησε χθες στο γραφείο του τη σύσκεψη, με θέμα την αλλαγή φορέα και τη μεταβίβαση άδειας στην «Λιπάσματα Ν. Καρβάλης Α.Ε.».

  Παρόντες, εκτός των εκπροσώπων του σωματείου των απολυμένων της λιπασματοβιομηχανίας, ήταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές της Καβάλας (Μορφίδης, Παπαφιλίππου, Εμμανουηλίδης), ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας (ΟΕΧΒΕ), Μάκης Θεοχάρης, αλλά και νομικοί του Σωματείου και των συναρμόδιων υπουργείων.

  Ο κ. Χαρίτσης επέμεινε στο γενικότερο πνεύμα που απέπνεε η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας που δημοσιεύτηκε πριν μια εβδομάδα και κριτίκαρε σφόδρα τις ενέργειες των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για τη μεταβίβαση της άδειας λειτουργίας του εργοστασίου (σ.σ. ουσιαστικά ακύρωσαν και γελοιοποίησαν το υπουργείο ως θεσμό, μια και ενήργησαν παρά τις εντολές που είχαν να μην χορηγήσουν άδεια στην «Λιπάσματα Ν. Καρβάλης Α.Ε.»), που υπέγραψε ο αντιπεριφερειάρχης, Θόδωρος Μαρκόπουλος.

  Κι όλα αυτά, ενώ υπάρχει προγραμματισμένη έλευση του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για να ερευνηθεί σε βάθος η διαδικασία μεταβίβασης της άδειας από εταιρεία σε εταιρεία.

  Ακόμη, έγινε γνωστό ότι θα ερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση «ΒΦΛ» από το 2009 μέχρι σήμερα, μια και στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι πολλά ακόμη ζητήματα εμφανίζουν κενά νομιμότητας.

  Εξερχόμενος από τη συνάντηση, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην E.L.F.E., Νίκος Βογιατζίδης, επανέλαβε ότι «πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα κι αυτό διεμήνυσε και ο κ. Χαρίτσης».

  Παράλληλα, ο πρόεδρος του Σωματείου πρόσθεσε ότι εκπρόσωποι του Σωματείου επισκέφθηκαν την Εισαγγελέα Καβάλας, όμως παρά την εντολή της, οι υπάλληλοι δεν παρέδωσαν αντίγραφο με όλα τα δικαιολογητικά του φακέλου αδειοδότησης κι επιφυλάχθηκε για κατάθεση μήνυσης.

   

  Δημήτρης Μπουντάς

   

   

   

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.