Χρονόμετρο

    Καβάλα: Ηχηρό και πρωτότυπο μήνυμα κατά του ρατσισμού από μαθητές λυκείου, μέλη της Action Team

    Δημοσιεύτηκε στις

    Hχηρό αντιρατσιστικό μήνυμα προς όλους έστειλαν μαθητές λυκείων της Καβάλας που απαρτίζουν μια νέα ομάδα εθελοντικής δράσης στήνοντας μια διαφορετική έκθεση φωτογραφίας σε κεντρικό πεζόδρομο της πόλης.

    Τα παιδιά φωτογραφήθηκαν κρατώντας το καθένα στα χέρια του από ένα έξυπνο και πρωτότυπο γραπτό σύνθημα μήνυμα κατά του ρατσισμού και στη συνέχεια κρέμασαν τις φωτογραφίες τους κατά μήκος του δρόμου προκαλώντας το ενδιαφέρον πεζών και καταστηματαρχών που περνούσαν από το δρόμο. Την ίδια ώρα πραγματοποίησαν ένα δημιουργικό εργαστήριο με θέμα το ρατσισμό όπου τα παιδιά ζωγράφισαν ότι ήθελαν και στη συνέχεια κρέμασαν τις ζωγραφιές τους δίπλα στις φωτογραφίες των παιδιών.

    Οι μαθητές της Action Team διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια κατά του ρατσισμού υπογραμμίζοντας την ανάγκη όλοι ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλλου να ενωθούν μπροστά σε αυτό το μεγάλο κίνδυνο. Επίσης, οι μαθητές φωτογραφήθηκαν ως ομάδα από τον φωτογράφο, Γιάννη Μαγδαλασίδη και σε εμβληματικά μνημεία της παλιάς πόλης της Καβάλας, στέλνοντας το μήνυμα ότι η διαφορετικότητα είναι το πιο δυνατό όπλο του κάθε ανθρώπου.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Νίκος Βουγιούκας, μαθητής της β΄τάξης του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, τόνισε: “ο κόσμος σήμερα βιώνει σε μεγάλο βαθμό το ρατσισμό. Γι’ αυτό κι εμείς θελήσαμε να πάρουμε θέση και να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα ότι όλοι είμαστε ίσοι. Ακόμα και στα σχολεία υπάρχει ρατσισμός απέναντι σε συμμαθητές μας που έχουν κάποια νοητική, ή σωματική στέρηση, ή απέναντι σε μαθητές που είναι πρόσφυγες στη Ελλάδα και προέρχονται από κάποια άλλη χώρα. Είναι πραγματικά λυπηρό στις μέρες μας και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, που όλοι βιώνουμε, αντί να στεκόμαστε δίπλα σε ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας εμείς να τους χλευάζουμε”.

    Τα παιδιά, μέσα από μια συλλογική δράση που δημιούργησαν, όπως αυτή η θεματική έκθεση φωτογραφίας, θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα συνεργασίας και ενότητας, γιατί όπως τόνισαν “μόνο ενωμένοι οι άνθρωποι μπορούν να αντιμετωπίσουν το μείζον πρόβλημα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία”.


    Δημοσιεύτηκε στις 0

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.